DOLAR 32,3217 -0.15%
EURO 34,8717 0.16%
ALTIN 2.391,45-0,20
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20044934,96%
Düzce
16°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

347 okunma

Ankara’da önleri kesilen Düzce Baro Başkanı Ay: Bu teklifin tartışılması bile ayıp

ABONE OL
22/06/2020 16:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Savunma Yürüyor’ sloganıyla Ankara’ya yürüyen Trabzon, Bilecik, Düzce ve Kocaeli illerinin kadın baro başkanları, baroların seçim sistemine müdahaleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla baroların seçim sistemi ve faaliyetlerine ilişkin Meclis’e getirilmesi planlanan yasa değişikliği teklifine karşı 41 kentin baro başkanı Ankara’ya yürüyüş başlattı.

“Savunma yürüyor” sloganıyla 3. gününe giren yürüyüşte yer alan Düzce’nin baro başkanı Azade Ay,  Ankara yürüyüşü ve yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düzce Baro Başkanı Azade Ay, baroların demokratik seçim sistemine sahip olduğunu söyledi.

Ekonomik krizin yaşandığı, avukatların ve toplumun tüm kesimlerinin etkilendiği bu süreçte böyle bir teklifin tartışılmasının ayıp olduğunu sözlerine ekleyen Ay, yürüyüşün demokratik bir hak olduğunu aktardı.

Ülkeye barış, özgürlük gelmesini istediklerini dile getiren Ay, “Acil çözülmesi gereken sorunlarımız varken bu yasa tartışılmamalı. Savunmanın özgür olması gerekir. Eğer savunma özgür değilse, hukuk sisteminden savunma çıkarılırsa o yargılamada ne adalet beklersiniz nede adil olduğuna inanırsınız. Sadece mesleğimiz için değil, 83 milyon vatandaşın hak ve hürriyeti için yürüdük. Bize yapılacak her müdahale yurttaşların haklarına yapılmış olacaktır. Gündemlerinde olan yasadan vazgeçmelerini istiyoruz. Buna karşı demokratik mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.