DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
ALTIN 2.463,78-0,08
BIST 10.319,961,59%
BITCOIN 2113049-0,69%
Düzce
17°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

390 okunma

“ANKARA! ÇAĞRIMIZI KARŞILIKSIZ BIRAKMA”

ABONE OL
03/03/2019 14:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin hızlı tren beklentisi bu kez Ankara’dan tüm Türkiye’ye duyuruldu. Ulus Meydanı’nda toplanan Düzce’de yaşayan Kırım Türkleri, “Yüksek Hızlı Tren İstiyoruz” yazılı pankart açarak, ilgililere seslendi.

Düzce’nin hayali olan hızlı tren projesi için siyasiler ve Düzce Üniversitesi tarafından girişimler devam ederken, bu hayalin gerçeğe dönüşmesini isteyen vatandaşlar da ellerinden geldiği kadar sürece destek olmaya çalışıyor.  

Umutları yeşerten gelişmeler

İstanbul ve Ankara gibi iki büyük metropol arasında ekonomik ve hızlı ulaşım imkanı sağlayacak hızlı trenin Düzce’den geçmesi için yıllardır süren çalışmalar özellikle 2018 yılında umutlar yeşerten gelişmelere sahne oldu.

Özellikle Ankara nezdinde yapılan görüşmeler sonucunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerinin konuya sıcak bakması, yıllardır süren mücadelenin boşa olmadığını gösterdi.  

Türkiye’nin kalbi Ankara’dan devletin zirvesine seslendiler

Kesin güzergah için çalışmaların sürdüğü şu günlerde hayal kırıklığı yaşamak istemeyen Düzceliler, her platformda hızlı tren talebini gündeme getirmeye devam ediyor.

Bu kez Düzce Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bu önemli yatırım için Türkiye’nin kalbi Ankara’dan devletin zirvesine seslendi.   

“Yüksek Hızlı Tren İstiyoruz” yazılı pankart açtılar

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere Ankara’ya giden Düzce’de yaşayan Kırım Türkleri, başkentin göbeğinde “Yüksek Hızlı Tren İstiyoruz” yazılı pankart açtı.

Ulus Meydanı’nda açılan pankart çevredekilerin de meraklı bakışlarına sahne olurken, dernek üyeleri, yaptıkları açıklamada, Ankara ve İstanbul arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Düzce’ye yüksek hızlı tren yatırımının gelmesi gerektiğine akademik çalışmalardan verdikleri örneklerle dikkat çekti.

Japon bilim insanlarınca da Yüksek Hızlı Tren (YHT)’nin Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul hattından geçmesinin daha doğru olacağına işaret edildiğini vurgulayan dernek üyeleri, bu noktada Ankara’nın çağrılarını karşılıksız bırakmamasını istedi. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ