DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BIST 9.900,25-0,76%
BITCOIN 21566490,84%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

05:17

İMSAK'A KALAN SÜRE

276 okunma

Albayrak’tan afet değerlendirmesi…

ABONE OL
19/07/2019 10:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’yı derinden sarsan afetin ardından bir açıklama yapan eski belediye başkanlarımızdan Fikret Albayrak, yaptığ tespitleri kamuoyuyla paylaştı.

Albayrak’ın yaptığı değerlendirme şu şekilde:

”Erken saatlerden itibaren yağan yoğun yağmur dolayısıyla şehrimizde büyük taşkınlar sonucu maddi hasarlar oluşmuştur. Önce vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Allah bizi daha büyük afetlerden korusun diliyorum.

Sahada yaptığım inceleme sonucunda iki önemli tespitim oldu.

1- Benim dönemimde projelendirilen ve ihalesi yapılan, Cüneyt Yemenici döneminde bitirilen derelerimizin ıslahı projesı yapılmasaydı daha büyük felaketle karsı karsıya kalabilirdik. Proje yapılırken uzun yıllar yağış ortalaması ile hesaplamalar yapılır ve dere yatağı kesiti oluşturulur. Bügünkü yağış küresel ısınmaya bağlı, uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde yağış olan iki deremizde dere yatağı kesiti yeterli gelmemiş, bir dere yatağı kesiti yeterli gelmiştir.

2- Dere yataklarının taşkın sahalarına yapılan özellikle ticari yapılarının büyük hasar gördüğünü görüyoruz. 2011 yılında yapılan imar planında dere yataklarının taşkın sahaları yeşil alan olarak planlanmış. Ama daha daha önce yapılan yapılara bir çözüm bulunamamıştır.

Sonuç olarak bugünkü yağıştan aldığımız dersle küresel ısınmaya dayalı oluşacak afetlerin önünün alınması için bugünkü yağış miktarı göz önüne alınarak yeni projeler oluşturulabilir ve dere yataklarında asla ticari yapılara izin verilmemelidir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.