DOLAR 32,5656 0.15%
EURO 34,7987 0.33%
ALTIN 2.414,17-0,75
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21611640,32%
Düzce
22°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

396 okunma

Albay Güvenir Kendini Savundu!

ABONE OL
08/09/2017 09:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına ilişkin davalar kapsamında aralarında Düzce eski Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir’in de bulunduğu 3’ü tutuklu 10 sanık için ara karar verildi. ByLock isimli programa toplam 7 kez giriş yaptığı tespit edilen Güvenir ve 2 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilirken 7 sanık tutuksuz yargılanmaya devam edecek.

https://youtu.be/j0LsP6r2B5I

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açılan 3’ü tutuklu 10 sanık için ara karar çıktı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 1 ay yeniden gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Düzce Eski İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir ve 9 sanık ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada sanık yakınları ve avukatlar da hazır bulundu. ByLock kaydı bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanıklardan eski İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir, Mahmut Yıldırım ve tutuksuz sanık Ali Eke’nin Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK)’nca yapılan araştırmalara göre ByLock kayıtlarının olduğunun tespit edildiği belirtildi.

“Adımın Bilal olduğu kadar eminim: kullanmadım”

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  ile Bolu’da tutuklu bulunduğu cezaevinden bağlanan Güvenir,ByLock programına 2014 yılının Ağustos ve Eylül aylarında Ağrı, İzmir ve İstanbul şehirlerinden giriş yaptığı tespit edildiğinin belirtilmesi üzerine yaptığı savunmada şu ifadeleri kullandı. “Böyle bir program hiç görmedim, duymadım. Haksız yere yargılanıyorum. Kim yükledi, kullanıcı adım ve şifrem ne bilmiyorum. Görüşme kayıtlarım ve mesajlarım nelermiş bilmek istiyorum. Yapmadığım bir şeyden dolayı yargılanmayı kabul etmiyorum. BTK’dan gelen kayıtların da yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu bir IP çatışması olabilir. Adımın Bilal olduğu kadar eminim. Kullanmadığımı biliyorum.”

“Saklayacak bir şeyimiz yok”

Bir önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ali Eke’nin Düzce D-100 Karayolu üzerinde ByLock’a giriş yaptığı tespit edilirken; tutuklu sanık Mahmut Yıldırım’ın Eski İstanbul Caddesi’nde bulunan bir adreste 311 kez giriş yaptığı belirtildi. ByLock kullanmadığını iddia eden her iki sanık da saklayacak bir şeylerinin olmadığını söyledi. Savunmaların ardından verilen ara karara göre, tutuklu sanıklar olan Bilal Güvenir, Mahmut Yıldırım ve Selim Baştürk’ün tutukluluk hallerinin devamına; tutuksuz sanıklar, A.E., A.Y., H.U., Ö.O., S.N., Y.K., S.B.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Öte yandan bir sonraki dava 20 Ekim 2017 tarihinde görülecek.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.