DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,180,22
BIST 9.094,670,16%
BITCOIN 2272281-0,67%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKTAŞ ŞELALESİ YOLU 27 YILDA YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
4015 okunma

AKTAŞ ŞELALESİ YOLU 27 YILDA YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

ABONE OL
02/06/2022 19:32
AKTAŞ ŞELALESİ YOLU 27 YILDA YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Aktaş Şelalesi, tanıtım kataloglarında oldukça ilgi çekici bir uğrak alanı olarak görülse de, şelaleye giden yolların bozuk olması ve uzun zamandır yapılmaması ziyaretçilerde hayal kırıklığına yol açıyor.

Düzce’ye gelen her valinin, Akçakoca’ya gelen her kaymakamın mutlaka ziyaret ettiği şelale bölgesi, bozuk olan yollarının yapımıyla ilgili verilen sözlerin havada kalmasıyla da hatırlanıyor.

1995 yılında dönemin Akçakoca Belediye Başkanı Erol Solak tarafından turizm envanterine kazandırılan şelale bölgesi, Erol Solak’ın yaptığı girişimler ve bu uğurda verdiği çetin mücadeleler sonucunda iş makineleri sokularak açıldı.

Köy muhtarları ve vatandaşların bu konudaki taleplerini yerinde gören efsane başkan Erol Solak, kendi görev ve sorumluluk alanı olmamasına rağmen köylerde çalışma başlatmış ve Aktaş Şelalesinin tüm ihtişamıyla ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Akçakoca’nın o dönem Bolu’ya bağlı olması nedeniyle Bolu valisi Yener Rakıcıoğlu ile yoğun bir temas halinde tüm olanakları Aktaş köyüne sevk ettiren Erol Solak’ın çabaları sonucunda, dev iş makineleri uzun zaman boyunca çalışma yaparak bugünkü yolun meydana gelmesini sağlamıştı.

Erol Solak, sadece Aktaş Şelalesi yolunu değil, aynı dönemde Sarıyayla köyü Karagöl Şelalesi yollarını da aynı ikili ilişkiler ve yoğun temaslarla açtırmış, turizme kazandırmıştı.

Dönemin Aktaş köyü muhtarı (merhum) Fuat Üzmez’in ve devamında Turan Ünal muhtarın ve köy halkının istekli davranması, çalışmalara her türlü destek olmasıyla Aktaş Şelalesi yolu yapılmış yapılmasına ama gelin görün ki bugün geriye bakıldığında, ünlü şelale bölgemiz, bozuk yolları ve yapılması beklenen tanıtımların yeterince yapılmaması nedeniyle yerli yerinde sayıyor.

Zamanla bazı düzeltme ve iyileştirme çalışmalarının yapıldığı Aktaş Şelalesi bölgesi, zaman zaman heyelan ve sel afetlerinden nasibini alarak bozulunca yeniden yapılması da sağlıklı bir şekilde planlanamadı.

Bugün Düzce Valisi Cevdet Atay’ın beraberinde ilçe kaymakamı Mustafa Can, İl Özel İdare temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanlarıyla yaptıkları bölge ziyareti, bizim sayfalarımızda olduğu gibi bir çok haber sitesinde yer aldı. Bu sorunun çözümüyle alakalı her türlü girişime öncülük etmesiyle bilinen Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun yaptığı değerlendirmeye göre, bugünkü ziyaretin bir amacının yapılacak olan yolun planlaması olduğuna işaret edilse de, vatandaşların 27 yıldır sağlıklı bir biçimde el atılmamış olan Aktaş Şelalesi yolunun bu yıl da yapılacağına dair pek umutlu olmadıklarını söylemek abartı sayılmaz.

Bakalım efsane belediye başkanı Erol Solak’ın, devletin tüm imkanlarını harekete geçirerek yolunu açtırdığı, ilçenin en güzel noktalarından biri olan Aktaş Şelalesi’ne giden bozuk yol, bugünkü ziyarette önünde arz-ı endam eden devlet yetkililerimizin gayretiyle yapılacak mı ya da ne zaman yapılacak?

Bakalım ve hep birlikte görelim.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.