DOLAR 32,2587 0.04%
EURO 34,7603 -0.49%
ALTIN 2.437,00-0,29
BIST 10.218,58-0,49%
BITCOIN 1963425-0,82%
Düzce
13°

HAFİF YAĞMUR

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

519 okunma

AKÇAKOCA’YI BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER

ABONE OL
26/07/2018 18:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileri, 27-28 Nisan 2018 tarihlerinde Balıkesir Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “Eğitim Yoluyla Toplumsal Değişimde Genç İradenin Rolü” teması ile bu yıl onuncusu düzenlenen “Sosyal Bilimler Liseleri Ulusal Öğrenci Sempozyumunda”  başarılı bir sunuma imza attılar.  

Ülkemizin dört bir yanındaki 72 Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisinin, toplam 94 bildiri sunduğu sempozyuma, Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi hayati olarak, Okul Müdürü Nurettin Çabuk, Müdür Yardımcısı Ali Semih Demirci, Koordinatör Öğretmen Sultan Aksoy ve 11/A sınıfı öğrencisi Fatma Yanmaz ile 11/B sınıfı öğrencisi Gizem Nur Demir’den oluşan bir ekiple katıldı.

Sosyal Bilimler Liselerinin kurumsallaşması, geliştirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşmasına katkı sağlamasının amaçlandığı; gençlerin sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireyler olarak yetiştirilmesi ve gelecekte ülkenin ilerlemesinde ve yönetiminde de  etkin söz sahibi olması açısından büyük öneme sahip sempozyuma ülke genelindeki Sosyal Bilimler Liselerinin temsilcileri katıldı.

Ulusal öğrenci sempozyumunda, Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Fatma Yanmaz ve Gizem Nur Demir “Eğitimin Kalkınmaya Etkisi”,  “Genç Nüfus ve Eğitim İhtiyacı”,  “Demokrasimizin Geleceği ve Gençlik”, “Değişim ve Genç İradenin Rolü”,  “2023 Vizyonu ve Genç İradenin Rolü” konuları hakkındaki düşüncelerini hazırladıkları bildiriler aracılığıyla katılımcılarla paylaştı.

Plaket ve ödül töreninden sonra, Akçakoca’nın tanıtımına kültürel alanda önemli katkı veren Sosyal bilimler Lisesinin başarılı öğrencileri Fatma Yanmaz ve Gizem Nur Demir, Okul Müdürü Nurettin Çabuk, İdareci Ali Semih Demirci Koordinatör ile Öğretmen Sultan Aksoy’u, makamında kabul eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, yakın ilgi gösterip kutladığı öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Sohbet sonrasında idarecilere ve öğrencilere ayrı ayrı kitap hediye eden Vali Yazıcı, yaptığı kısa konuşmasında özellikle eğitimin önemine vurgu yaptı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.