DOLAR 32,4321 0.05%
EURO 34,4621 -0.12%
ALTIN 2.488,770,24
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2027970-3,77%
Düzce
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

273 okunma

Akçakoca’ya Yapılacak Hayvan Barınağının Ayrıntılarını Verdi

ABONE OL
04/08/2018 02:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/C8KinZcpzbE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Efteni Gölü’nü Abant Gölü gibi yapmak amacıyla hazırlanan projeye yönelik ihalenin 24 Ağustos’ta 45 milyon liraya yapıldığını söyledi. Özlü sokak hayvanları için oluşturacakları doğal yaşam alanını ise Subaşı Köyü sınırlarındaki orman arazisinde hayata geçireceklerini ifade etti.

AK Parti’nin bayramlaşma programına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü üzerinde çalışılan iki projenin geldiği son durum hakkında önemli bilgiler verdi.

Düzce’nin bir Abant Gölü olacak

Efteni Gölü’nü Abant Gölüne dönüştürmek için üzerinde çalışılan proje ile ilgili konuşan Özlü “Burayı Abant Gölü haline getireceğiz. 24 Ağustos’ta ihalesi yapıldı. Yaklaşık 45 milyon lira civarında ihale yapıldı. İhale süresi tamamlandıktan sonra bekleme süresi var. Yer umraniyekombiservis.org teslimi yapacağız. Efteni Gölü içerisinde 133 hektarlık bir göl oluşturuyoruz. Etrafından güzel düzenlemeler yapacağız. Düzce’nin bir Abant Gölü olacak.” dedi.

Sokak hayvanları için doğal yaşam alanı oluşturacağız

Sokak hayvanları için bir proje üzerinde çalıştıklarını anımsatan Özlü, “Sokak hayvanları için doğal yaşam alanı oluşturacağız. Yapacağız proje için yer tespit ettik. Akçakoca yolu üzerinde Subaşı Köyü yakınlarında orman arazisini aldık. Sokak hayvanları için yaşam alanı yapacağız. Tertemiz pırıl pırıl bir yer olacak. Sokak hayvanlarını toplandığı esir kampı gibi bir yer olmayacak. Proje masrafının yüzde 40’ını Orman Bakanlığı karşılayacak. Kocaeli’de, Samsun’da birçok yerde örnekleri var. Sokak hayvanlarını toplayacağız. Sağlık taramasından geçireceğiz. Hayvanları kısırlaştırarak yaşam alanında toplayacağız. Hayvansever dernekleri ile konuşacağız. Hayvanları sahiplendireceğiz.” diye konuştu.

Özlü’nün açıklamaları partililer tarafından alkış aldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.