DOLAR 32,5903 0.31%
EURO 35,0330 0.16%
ALTIN 2.459,830,98
BIST 9.797,840,83%
BITCOIN 20971040,53%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

1598 okunma

Akçakocalı Hilmi Ünal, dünyanın en büyük enerji projesinde sorumluluk üstlendi

ABONE OL
20/08/2020 13:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün video konferans ile açılışını gerçekleştirdiği Konya Karapınar’da bulunan ve Kalyon Holding tarafından yapılan Karapınar Güneş Santrali’nin enerji üretim sorumlusu olan isim, Akçakoca’dan tanıdık bir iş insanı; Hilmi Ünal.

Türkiye’de ve Dünyada tek olacak olan entegre güneş enerji tesisine ait fabrikalar Ankara’daki Başkent OSB’de kurulacak.

Konya’nın Karapınar ilçesine kurulacak olan ‘Güneş Tarlaları’ ile Konya’nın çöl arazisi olan Kayapınar’a bağlı 19 bin dönümlük araziye güneş panelleri konulacak.

Yenilenebilir enerji alanında dünyanın en büyük projesi olan bu çalışmada kullanılacak paneller, hem ön hem de arka yüzünden elektrik üretecek özellikte olacak.

Yine santrale kurulan güneş takip sistemi aracılığıyla paneller güneşin doğuşundan batışına kadar güneşi takip etmek suretiyle, güneş enerjisinden maksimum şekilde faydalanmış olacak.

UYDU HARİTASINDAN İZLENEBİLECEK

Konya Karapınar’daki 19 bin dönüm yani 19 milyon metrekare alana kurulu olan arazi uydu haritasından izlenebilecek. Dünyanın en büyük güneş enerji santrallerinden biri olarak tamamlandığı zaman senelik 2,5 milyar kilowatt saat elektrik üretecek.

ÜRETİM SORUMLUSU AKÇAKOCALI

Türkiye’nin yüz akı projelerinden olan bu devasa projenin üretim bandında ise Akçakocalı başarılı bir isim yer alıyor.

Akçakoca’da ve bölge il ve ilçelerinde hizmet veren büyük bir inşaat ve enerji şirketinin yöneticisi olan Hilmi Ünal, bu bilgi ve deneyimlerini dünyanın bu en büyük projelerinden birinde kullanacak.

Kalyon İnşaat Güneş Teknolojileri şirketinde üretim sorumlusu olarak sorumluluk alan Hilmi Ünal, kendi kariyerini Türkiye’nin geleceğini doğrudan ilgilendiren bir projeyle birleştirmenin yanı sıra, tüm Akçakocalı hemşehrilerinin de kendisinden gururla söz edeceği bir vazifeyi yerine getirecek.

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.