DOLAR 32,3749 0.15%
EURO 34,9506 -0.37%
ALTIN 2.324,220,22
BIST 9.106,780,30%
BITCOIN 2261730-0,46%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

1296 okunma

Akçakocalı Ali Uzun Ak Parti Antalya İl Yöneticisi ve Komisyon Başkanı seçildi

ABONE OL
06/02/2021 10:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakocalı ziraat mühendisi, A-Z tohumculuk firmasının yöneticisi başarılı iş insanı Ali Uzun, firmasının merkezinin bulunduğu Antalya’da Ak Parti il yönetimine seçildi. Ziraî tohum üretiminde başarı grafiği ulusal sınırları aşan Ali Uzun, Ak Parti Antalya il yönetiminde Tarım Komisyonu Başkanı olarak görev yapacak.

Bu görevinin yanı sıra Kemer ilçesi koordinatörlüğü vazifesini de üstlenen Ali Uzun, Türkiye sebze ve narenciye üretiminin en önemli şehirlerinden olan Antalya’da ziraat faaliyetleriyle ilgili çalışmaların başında yer alacak.

Ali Uzun ayrıca, Parlamento çatısı altında tarım ve tohumculuk alanlarında yürütülecek olan çalışmalara da tecrübeleri ışığında destek verecek. Projeler de yar alacak.

Akçakocalı Ali Uzun’un tepe noktasında yer aldığı A-Z firması, Dünyanın birçok farklı ülkesine iş yapan başarılı bir firma. İnsanlığın hem bugünü hem de geleceği  açısından oldukça stratejik öneme sahip olan tarımsal üretimde Türkiye’nin yüz akı olan A-Z firması, hibrit sebze tohumlarıyla elde ettiği tecrübesini en gelişmiş teknolojiyle birleştirerek domates,biber,hıyar,kavun,karpuz ve patlıcan çeşitleri üzerine hem klasik hem de moleküler yöntemlerden yararlanarak ıslah çalışmaları yürütmekte.

Ali Uzun kimdir…
Ziraat Mühendisi
1969 Düzce/Akçakoca ‘da doğumlu.
Düzce İmam Hatip Lisesi, 1991 Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu.
2010 yılından beri Antalya’da sebze tohumları ıslah ve üretim işi yapıyor.
Antalya İhracatçılar Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Tohumcular Birliği ,Türkiye Bitki Islahçıları Birliği gibi kuruluşların üyesi.
Antalya ve Türkiye tarımında tohumculuğun önemi ve geliştirilmesi konularında çeşitli platformlarda aktif olarak çalışmalar yapıyor.
Siyasi Hayatı…
AK Parti Düzce İl Teşkilatında kuruşundan beri mahalle delegeliğinden Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine kadar aktif görevlerde bulundu.
Çeşitli gazete ve dergilerde tarım ve siyaset konularında makaleler yazdı.
AK Parti’nin tarım politikalarını yakından takip ediyor.
Bir çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak üyesi.
İletişim bilgileri ;
Ali Uzun
0532 648 20 75
aliuzun1212@hotmail.com


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.