DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 34,9624 0.23%
ALTIN 2.427,270,19
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092323-3,11%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

411 okunma

AKÇAKOCA’DAKİ BAŞARISIZLIĞIN FOTOĞRAFINI ÇEKTİLER

ABONE OL
28/07/2018 13:20
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’deki eğitim sitemi tüm açılardan eleştirilen bir eğitim sistemi haline geldi. Akçakoca’nın eğitimcileri tarafından Akçakoca’da yapılan bir saha çalışması bu konuda ilçeye de ayna tuttu.

Akçakoca’nın eğitim kurumlarından Barbaros Anadolu Lisesi 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları destekleme programı kapsamında, matematik öğretmeni Sibel Koç’un koordinatörlüğünde Levent Keleş ,Şevval Kalmukoğlu, Afra Nur Kaya ve Burakhan Menteşe’den oluşan ekip, matematikte neden başarısız olunduğu ve bu başarısızlığa nasıl çözüm bulunacağı konusunda bir araştırma çalışması yaptı.

“Öğretmen, öğrenci ve veli açısından matematikteki başarısızlığının nedenleri ve çözümleri“ teması üzerinde yapılan analiz çalışmasından çıkan sonuçlar ise oldukça çarpıcı.

ÖĞRENCİ ANALİZİ

Öğrencilerin % 96’sının en az iki saat sosyal medyada vakit geçirdiği, matematik açısından ön bilgilerinin yeterli olmadığı, nasıl matematik çalışılacağı konusunda bilgi sahibi olmadıkları, başlangıçta matematiğin çok zor olduğu ön yargısına sahip oldukları, matematiğin hayatta kendilerine yararı olmayacağını düşündükleri gibi sonuçlar elde edilmiş.

ÖĞRETMEN ANALİZİ

Öğretmenlerin değerlendirmesiyle öğrencilerin; matematiğe sınıf ortamı, çevre ve dersin zorluğu nedeni ile soğuk baktığı, düzenli tekrar yapmadıkları, başaramama korkusu yaşadıkları, endişe içinde oldukları sonuçları ortaya çıkmış.

VELİ ANALİZİ

Veliler açısından ise matematikteki başarısızlığın en büyük nedenleri arasında %74 oranı ile çocuklardaki endişe, daha sonra % 63 oranı ile korku, % 60 oranında da kişisel yetersizlik olarak görülmüştür.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Yapılan çalışma sonucunda çözüm önerileri ise şu şekilde sıralanmış:

Sosyal medya kullanımının disipline edilmesi

Dersin Zorluğu ve kişisel yetmezliğin yarattığı endişe konusunda moral motivasyon çalışması yapılması

Günlük yaşamda matematiğin yararlarının örneklerle ve yaparak – yaşayarak verilmesi

Müfredatta bu konuda daha sade ve sorgulayan bir programa gidilmesi

Öğrenciye özel bir düzenlemenin olması ve temel dört işlem becerilerinin ilerideki öğretim düzeylerine sorun olmayacak düzeyde verilmiş olmasının sağlanması öngörülmüştür.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.