DOLAR 32,6589 0.41%
EURO 35,4660 0.41%
ALTIN 2.501,920,72
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20195880,11%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca’da Yükselenler, düşenler, limana gidenler…
5752 okunma

Akçakoca’da Yükselenler, düşenler, limana gidenler…

ABONE OL
22/07/2021 13:34
Akçakoca’da Yükselenler, düşenler, limana gidenler…
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükselenler….

EMRAH BARTAN

Son dönem inşaat sektörünün parlayan yıldızı olan Bartan İnşaat’ın yöneticisi Emrah Bartan, aile fertleriyle birlikte yürüttüğü inşaat faaliyetlerinde dikkat çekici işlere imza atıyor.

İnşaat işine çıraklıktan başlayan, her aşamasında yıllar boyu fiilen çalışıp ustalaşan Emrah Bartan, mesleki tecrübelerini sektörün teknolojik gelişmeleriyle harmanlayarak tercih sırasında üst sıralarda yer alan konutlar inşa ediyor.

Bina yapım dizaynında estetik çizgilerle önem veren Bartan, bölgesel bayiliğini de üstlendiği küp taş ve antik görünümlü envai çeşit taş süslemeleriyle konutlara adeta hayat veriyor.

Yaptıkları konutlar henüz proje aşamasındayken talep almaya başlayan Emrah Bartan, inşaat dışında otomotiv sektöründe de hatırı sayılır bir gelişme kaydetti.

Akçakoca Sapağında bulunan Demirpark AVM ve Balcılar akaryakıt istasyonunun yanı başında kiraladığı dükkanda otomobil alım satım ve kiralama işi yapan Emrah Bartan, Poyraz Otomobil markası altında bu sektörde de iddialı yatırımlar yapıyor.

…………………………………………………………………………………………………………………………… 

Yükselenler….

İRFAN ATICI

Babadan devralınan tost büfesini ilçenin en çok tutulan dönerci dükkanına çevirdi.

Kardeş dayanışmasının ve güç birliğinin avantajlarını çok iyi değerlendirdi. Zaman içinde edindiği esnaflık tecrübelerini güçlü sezgileri ve geleceği gören girişimci ruhuyla başka sektörlerde değerlendirdi.

Atıcılar Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi ismiyle kurulan aile şirketi vasıtasıyla proje ve tedarik düzeyinde içinde yer aldığı konut sektöründe aktif olarak yer almaya başladı.

Akçakoca’nın farklı lokasyonlarında yükselen binalarıyla dikkatleri üzerine çeken İrfan Atıcı, genç yaşına rağmen ciddi projelerin aranan ismi olmaya başladı.

Sosyal konulara olan duyarlılığı ve yaşam tarzı haline getirdiği maneviyat prensipleriyle, çalışanlarının olduğu kadar kendisini tanıyan herkesin gönlünde yer tutan İrfan Atıcı’nın, gelecek kariyerinde bir kanaat önderliği ya da kent yöneticiliği seçeneğinin olacağı bugünden kendini göstermekte.

……………………………………………………………………………………………………………………..

Düşenler…

GÜROL SARI

Geçtiğimiz hafta yapılan baskın kongre sonunda bir kez daha 3 yıllığına Akçakoca Esnaf kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildi.

Seçildi seçilmesine ama bu durum ne esnafta ne de ilçe kamuoyunda bir heyecan yaratmadı.

Kongrede kendisine rakip bir adayın çıkmamış olması, kimsenin bu işi yapmak istememesinden değil, uzun yıllar boyunca bu koltuklara yapışan kadrolara karşı bir tepki olarak değerlendirildi.

Gürol Sarı özelinde sadece belli bir grubun Akçakoca esnaf kuruluşlarının yönetiminde yer alması sürekli eleştiri konusu yapıldı.

Farklı esnaf kuruluşları başkanlarının diğer esnaf kuruluşunun yönetiminde yer alması hep tenkit edilse de bu durum hiçbir zaman değiştirilemedi.

Delege yapısının avantajlarıyla neredeyse ölünceye kadar koltuğun garanti altına alındığı bu danışıklı sistem, genç esnaf üyelerin oluşan Kast’a karşı yönetime talip olma niyetlerini sürekli törpüledi.

Gürol Sarı’ya yapılan tarafgirlik eleştirileri, kayırmacılık söylentileri, eşit ve adil davranmama iddiaları sürekli olarak kendisi tarafından yalanlanıp aksi iddia edilse de, esnaf temsilcisi kuruluşlarımızda yeni kuşağın şans bulamadığı bu tabloda, anlaşılan o ki Sarı başkan ve diğer temsilci başkanlarımız ölünceye kadar o koltuklarda oturacaklar.

 ……………………………………………………………………………………. 

Limana Gidenler

Mehmet Babat

Akçakoca halkı kendisini ilk olarak ilçe dışından gelen bir turizm yatırımcısı olarak tanıdı.

Ağaç evler projesiyle turizme yatırım yapacağı söylendiğinde heyecan uyandırmıştı. Lakin kendisinin denizin sıfır noktasına yaptığı kaçak yapı Valilik kararı uyarınca yıkılınca turizm yatırımcımızın içinden adeta bir Akçakoca düşmanı çıktı.

Kaçak binası yıkılan Mehmet Babat, yatırımlardan vazgeçmiş olacak ki bir şekilde başlatmış olduğu ağaç ev projesinin devamını getirmeden, mevcut haliyle bir sosyal medya satış sitesi üzerinden satışa çıkardı.

Buraya kadar aslında ilçeyi rahatsız edecek bir şey yok. Çünkü kendisinin yatırım yapma ya da vazgeçme özgürlüğü vardır ve bu durum sadece kendisini bağlar. Fakat, projesini satışa çıkardığı o sitede Akçakoca için kullandığı bir söz ilçe halkının öfkesini çekti.

Ağaç ev fotoğrafının altına ‘’Akçakoca’nın yarısı deniz….’’ ifadesini yerleştiren Babat’a tepkiler çığ gibi büyüdü. Tam yazılmış biçimiyle ‘’Yarısı deniz yarısı domuz’’ olan bu atasözümüze gönderme yapılan kısaltmayı gören her Akçakocalı bu paylaşıma sert tepki verdi.

Büyük umutlarla Akçakoca’ya gelen yatırımcı Babat’ın bundan sonra ilçede yapacağı yatırımlar heyecan uyandırmayacağı gibi, şehir dışına gideceği iddia edilen Babat’ın yaptığı hata nedeniyle Akçakoca halkından bir özür dilememiş olması da ayrıca ayıplandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.