DOLAR 32,3784 0.18%
EURO 35,0591 -0.07%
ALTIN 2.323,830,20
BIST 9.111,950,35%
BITCOIN 2271658-0,23%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
1982 okunma

AKÇAKOCA’DA SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

ABONE OL
25/05/2022 15:18
AKÇAKOCA’DA SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü arıcılık faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki arıcılarla sıkıntıların ve taleplerin masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıda arıcıların sorunları ve çözüm yolları tartışıldı. Toplantı Akçakoca İşletme Müdürlüğü’nün eğitim merkezinde gerçekleştirildi.
İşletme Müdürü Levent Kartal moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Seyfettin Kiniş, Akçakoca İlçe Tarım Müdürü Cemil Uzun, Düzce ili Arıcılar Birliği Başkanı Cafer Kaba ve yöre arıcıları katıldı.

Bal ormanlarının önemi vurgulanan toplantıda, arıcıların bal ormanlarında konaklamaları sırasında arı ırklarının karışmaması için orman işletmesinden gerekli desteği alması talebi dile getirildi. Arıcılar, orman işletmesinin iş makinaları tarafından konaklama alanlarına ulaşımın kolaylaştırılmasının önemi üzerinde durdu.

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede ise şunlar kaydedildi:

“Düzce ili ormanlarında 1965 hektar bal ormanları her sene 20 bin 300 sayıda koloni arıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede kestane balı üretiminde de istenilen verim artışı sağlanmaktadır. Orman Bölge Müdürlüğü yöre arıcılarıyla eşgüdüm içerisinde var olan sorunları çözmek ve arıcıların durumunu daha iyi bir konuma getirmek için var gücüyle çalışmaktadır.”

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.