DOLAR 32,5751 0.26%
EURO 34,9893 0.04%
ALTIN 2.459,440,97
BIST 9.876,451,64%
BITCOIN 20976711,54%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

507 okunma

AKÇAKOCA’DA FINDIK FİYATIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

ABONE OL
07/08/2018 14:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da fındığın fiyatının en az 15 lira olması talebiyle bir basın açıklaması yapıldı.

Saat 13.00’te Cumhuriyet meydanında yapılan basın metnini Veysel Saka isimli fındık üreticisi yaparken, açıklama sonrasında ise açılan imza masasında üreticiler Bakanlık’a gönderilecek talep formunu imzaladılar.

Yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekildeydi:

Basına ve kamuoyuna…

Toprak, fındık, demokrasi. Bu yıl fındık üreticileri fındık taban fiyatının 15 lira olmasını talep etmektedirler.

Fındık tarımının maliyeti yükselirken girdilerin her gün zamlandığı günümüzde fındık taban fiyatlarının 10 liranın altında seyretmesi borçlu olan üreticiyi kara kara düşündürmektedir.

Hayatın bu denli pahalı ulaşması karşısında fındık fiyatlarının düşüşü, doların yükselmesi, avronun yükselmesi karşısında bu yıl üretici fındık taban fiyatının en az 15 lira olmasını iktidar sahiplerinden beklemektedir.

24 Haziran seçimlerinde fındık taban fiyatlarının 15 lira vaat edilmesi fındık üreticisinin yüzünü güldürmüş, 24 Haziran sonrası ise fındık fiyatları düşüşleri yaşanması üreticinin hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmaktadır.

Bugün buradan ihtiyaç sahiplerine, Kaymakamlık’a, İlçe Ziraat Müdürlüğü’ne, siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine seslenmek, fındık taban fiyatlarının en az 15 lira olmasını, bu konuda üreticinin sesine kulak verilmesini istiyoruz.

Üreticiler yaşamın her alanında borçlu durumdadırlar. İktidar sahiplerinin taban fiyatları konusunda konumu serbest piyasaya bırakmaları, üreticiyi bankalara hesaplara borçlu hale getirmiştir.

Buradan Tarım ve Orman Bakanı’na sesleniyor bu yıl taban fiyatın 15 lira olmasını talep ediyoruz.

Taleplerimiz arasında mazotun üreticiye 1 liradan verilmesini, doğrudan geliri dönüm başı değil, ürün fazlalığı ve kalitesi üzerinden verilmesini istiyoruz.

Üreticinin Ziraat Bankası’ndan düşük faizli kredilerle desteklenmesini, üreticiye ÇKS üzerinden 3 bin lira avans verilmesini talep ediyoruz.

Toprak, fındık demokrasi. Fındık üreticisi Veysel Saka


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.