DOLAR 32,4140 0.19%
EURO 35,0645 -0.15%
ALTIN 2.324,290,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22972922,26%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI ETKİNLİK
2784 okunma

AKÇAKOCA’DA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI ETKİNLİK

ABONE OL
13/05/2022 17:28
AKÇAKOCA’DA ENGELLİ ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI ETKİNLİK
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası” dolayısıyla Akçakoca’da otizmli öğrencilerin eğitim gördüğü okulda anlamlı bir program gerçekleşti.

Akçakoca Döngelli köyü dahilindeki Mehmet Sevil Özel Eğitim Uygulama okulunda düzenlenen etkinlikte engelli ve özel eğitim programı gören öğrenciler, .eşitli aktivite ve oyunlarla keyifli saatler geçirdi.

Anlamlı etkinlikte İlçe Kaymakamı Mustafa Can özel eğitim öğrencileriyle yakından ilgilenirken, Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi başkan ve yöneticileri de öğrencilere çeşitli hediyeler sundu.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, özel eğitim gören engelli öğrencilere devletin ve hayırseverlerin her zaman destek verdiğini söyledi.

Her vatandaşın potansiyel engelli adayı olduğuna vurgu yapan Kaymakam Can, ”Engelli çocuklarımız biz var olduğumuz sürece, nasıl ki biz günlük hayatta işimize, okulumuza, evimize gidip farklı etkinlik yapabiliyorsak bu bu evlatlarımız da en iyi şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda. İşte burada devletimizin sağlamış olduğu imkanlar ve  hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu çocuklarımız burada hayata hazırlanıyor. Bu kardeşlerimiz, günlük hayatta sosyal aktivitelerini, yeme içme becerilerini, öğrenme kabiliyetlerini artırabilmek adına buralarda özel eğitimler alıyor. Bu okulumuzda 20’ye yakın öğretmen bu çocuklarla yakından ilgileniyor. Birazcık da olsa ailelerin yükünü hafifletmeye çalışıyorlar. Bu gerçekten çok kıymetli bir çalışma” dedi.

Engelli çocuklara fırsat verildiğinde sanatsal ve kültürel alanlarda, spor müsabakalarında ülkemizi onurlandıran dereceler ve başarılar elde edildiğini de ifade eden Kaymakam Can, konuşmasının ardından özel eğitimli çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

Anlamlı program, çocuklara ve konuklara çeşitli ikramlar sunulmasının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.