DOLAR 32,5148 -0.1%
EURO 34,9665 0.29%
ALTIN 2.431,940,38
BIST 9.723,510,01%
BITCOIN 2064562-2,25%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

400 okunma

AKÇAKOCA’DA EĞİTİM SİSTEMİ DUVARA TOSLAMAK ÜZERE

ABONE OL
03/07/2018 19:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kontenjan Belirleme Komisyonu tarafından belirlenen okulların öğrenci sayıları, eğitim öğretim yılı başlamadan yeni sorunları beraberinde getiriyor. 

Akçakoca’daki 3 lisede toplam öğrenci kontenjanı 90 kişi artırılınca, meslek liselerine öğrenci bulmada yaşanacak sorunların bu sene daha da artacağı görülüyor.

Bu yıl için Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi’ne 90, Akçakoca Anadolu Lises’ne 90, Barbaros Anadolu Lisesi’ne 90, Akçakoca İmam Hatip Lisesi’ne 90, Süha Güven Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 60, Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 60, Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi’ne 60 olmak üzere toplam 600 kontenjan girilmiş

Fakat Akçakoca okullarından bu sene mezun olacak öğrenci sayısı 425’tir. 50 civarında öğrencinin de dışarı gideceğini varsayarsak, elimizde 375 öğrenci kalır.

Sosyal Bilimler Lisesi, Akçakoca Anadolu Lisesi, Barboros Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi 360 öğrenci alır ise geriye elimizde 15-20 öğrenci kalıyor.

Şimdi soru şu… Bu kalan öğrencileri dört meslek lisesine nasıl yerleştireceğiz?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü planlama hatası mı yapıyor?

Fakat bunun yerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iyi bir planlama yapılsaydı Sosyal Bilimler Lisesi, Akçakoca Anadolu Lisesi, Barbaros Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’nin kontenjanları 60 öğrenci olarak belirlenseydi hem o okullar daha kaliteli bir eğitim verir hem de Akçakoca’nın meslek liselerine öğrenci bulunmuş olurdu.

Peki şimdi ne olacak?..

Meslek liseleri çok az sayıda öğrenci alacağından var olan bölümleri kapanacak. Bu okullarda öğretmen fazlalıkları oluşacak ve bir iki yıl içinde de okullar kapanma tehlikesiyle yüz yüze kalacak.

Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Lisesi’nde mobilya ve metal bölümü kapanırken, geçen sene açılan Denizcilik bölümüne ise bu sene öğrenci tercihi alınmamıştır. Yani öğrenciler tercih etmemiştir. Dolayısıyla Bakan beyin müjdesini verdiği kağıt üzerinde görülen bu bölüm zaten açılamayacaktır.

Bölümler zaten fazla iken başka bir bölüm açmanın faydası nedir? Bu gibi planlamalar kim tarafından ve nasıl yapılmaktadır?.. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu konularda bir açıklama yapması durumunda birlikte öğrenebileceğiz.

Keza, yeni getirilen sistem neticesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gelecek eğitim öğretim yıllarına ilişkin bir vizyonu var mıdır? Varsa ve bunu erkenden açıklarsa birlikte öğrenmiş olacağız.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.