DOLAR 32,3468 -0.04%
EURO 34,9411 0.42%
ALTIN 2.397,430,04
BIST 10.206,54-0,02%
BITCOIN 19596192,95%
Düzce
19°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA BALIKÇILAR PALAMUT SEZONUNU KAPATTI
1932 okunma

AKÇAKOCA’DA BALIKÇILAR PALAMUT SEZONUNU KAPATTI

ABONE OL
15/11/2023 11:58
AKÇAKOCA’DA BALIKÇILAR PALAMUT SEZONUNU KAPATTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in en önemli limanlarından Düzce’nin Akçakoca ilçesinde palamut avcılığı sona erdi. Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş geride bırakılan sezonu değerlendirdi.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş:

“Palamut sezonunun sonuna gelmiş durumdayız. Sezon başında da palamuttan fazla beklentimiz yoktu. Toplu halde sürülere denk gelmedik, parça parça balıklar oldu. Balıkçılarımızın bu sezon yüzü gülmedi” şeklinde konuştu.

Balıkçılar diğer balık türlerine yöneldi.

Sezon başlangıcından bu yana umdukları kadar başarılı bir av dönemi geçiremeyen balıkçılar, teknelerini karaya çıkardı. Balıkçılar palamut yerine hamsi, lüfer, çinekop gibi diğer balık türlerine yöneldi.

Teknelerimizin yüzde %90’ı sezonu bitirmiş ,dinlenmeye geçmiş durumda

Bu sene yaşanan olumsuz hava şartlarının balık avcılığında olumsuzluk oluşturduğu yönünde konuşmasına devam eden Karakaş, “Palamut sezonunun sonuna gelmiş bulunmaktayız . Sezon başında da palamuttan fazla beklentimiz yoktu. . Toplu halde sürülere denk gelmedik, parça parça balıklar oldu. Şu anda balıkçı da, müşteri de memnun değil. Zaten teknelerimizin yüzde %90’ı sezonu bitirmiş ,dinlenmeye geçmiş durumda. Hatta kaptanlarımız teknelerini karaya çekmiş durumdalar” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.