“4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü” dolayısıyla Akçakoca’da bir farkındalık etkinliği düzenlendi.

Merkez camii karşısı Fedai Karabıyık parkında düzenlenen etkinlikte kermeste sergilenen yiyecekler satıldı. Satışlardan elde edilen gelirle sokak hayvanlarına mama alınacağı belirtilirken, etkinliğe okulu öğrencileri de resimler yaparak destek verdi.
Etkinlikte, gazetecilere açıklama yapan, Doğa, Hayvan, İnsan Hepsi Can Derneği (DOHAYCAN) yöneticisi Derya Çolpan, ”hayvan hakları gününde onlara sevgimizi göstermek için etkinlik yaptık” dedi.

Kermesten elde edilen gelirleri hayvanların ihtiyaçlarını gidereceklerini belirten Çolpan şunları söyledi:
” Dostlarımız, misafirlikler ve ana okuldan gelen çocuklar ile sevgimizi göstermek için kermes ve boyama yapıyoruz. Onların dili yok. Kendilerini anlatamıyorlar. Biz onların sözcüsü olarak onların haklarının savunucusuyuz. Bu gün burada onlar için toplanıyoruz. Bu gün burada elde ettiğimiz ürünlerimiz ile satıştan elde ettiğimi gelir ile mama alacağız.” dedi.

Çolpan, anaokulu öğrencilerin de bu tür etkinliğe destek verdiğini ifade ederek,” Anaokulu çocuklarımız da geldi. Onlarda boyama yapıyorlar. Sevdikleri hayvanların resimlerini yapıyorlar. Bu günde onların da böyle bir katkısı var” diye konuştu.

1
AKÇAKOCALI GENÇLERİN NİŞANINDA ARTVİN VE KARS OYUNLARI BİRLİKTE OYNANDI
9247 kez okundu
2
Akçakoca TSO’dan Bin Aileye Ramazan Paketi Yardımı
8499 kez okundu
3
BAŞARILI İŞ İNSANI ALİ KİREMİTÇİ’NİN MUTLU GÜNÜ…
7549 kez okundu
4
CHP ve Emniyet personelini buluşturan nişan töreninde renkli anlar yaşandı
7514 kez okundu
5
AKÇAKOCA OTOPARKLARI HGS ÖDEME SİSTEMİYLE CALIŞACAK
7044 kez okundu