DOLAR 32,3492 0.29%
EURO 35,1153 -0.07%
ALTIN 2.310,041,44
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22937433,74%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

719 okunma

Akçakocabey SBF’de 15 Temmuz söyleşisi gerçekleşti

ABONE OL
16/07/2019 17:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Milletin Zaferi” başlıklı söyleşiye katıldı.

Saat 14.00’te Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesi konferans salonunda başlayan söyleşiye Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, önceki dönem Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Ak parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ve ilçe yönetimi, Ak Parti İGM ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Söyleşide bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 15 Temmuz’da direnenlerin yazdığı destansı ruhu bir kez daha kürsüden dillendirdi.

Vali Dağlı’dan sonra kürsüye davet edilen 15 Temmuz gazisi Ferhat Gökmen de o gece yaşadıklarını davetlilerle paylaştı.

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı binası önünde tankın altında kalarak gazi olan Ferhat Gökmen, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ve Türklerin sığınacak bir yeri olmadığını ifade etti.

“Bizde de iç savaş olsaydı, kim kimi vuracaktı, nereyi koruyacaktık? Onlar başarılı olsalardı, biz nereye sığınacaktık? Bir yere sığınacak ikinci ülkemiz var mı? Yok. Yoksa biz ne yapacağız, bu ülkeye canımız pahasına sahip çıkacağız.” dedi.

Gökmen, 15 Temmuz gecesi yaşanan hainliğin unutulmayacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“O gece DEAŞ terör örgütünün sınırda 5 bin elemanı, doğuda sınırda da PKK terör örgütü bekliyor. İstanbul ve Ankara o hainlerle işgal edilmiş pozisyonda. Onlar başarı elde etmiş olsalar, doğudan PKK ve DEAŞ ülkemize girip ülkemizde terörist eylemler yapacaklardı. Bizde de iç savaş olsaydı, kim kimi vuracaktı, nereyi koruyacaktık? Onlar başarılı olsalardı, biz nereye sığınacaktık? Bir yere sığınacak ikinci ülkemiz var mı? Yok. Yoksa biz ne yapacağız, bu ülkeye canımız pahasına sahip çıkacağız.”

Genelkurmay Başkanlığı önünde yaşadıklarını aktaran Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“O akşam, Genelkurmay’ın önünde hainlerle uğraşıp duruyorduk. Bir anda aklıma egzoz geldi. Etrafımdakilere ‘Üzerimizdeki tişörtleri çıkaralım’ dedim, herkes tişörtlerini çıkardı. Tankın egzozunu kapatıp o gaz içeri dolsun istedik. İçeriye gaz dolarsa o hainler kapakları açmak zorunda kalır düşüncesiyle yaptık bunu. İki tankın kapaklarını bu şekilde o hainlere açtırdık. İçeriden çıkan hainleri de silahları ile birlikte polislere teslim ettik. Tankların üzerinde telsiz bağlantısı vardı. Onları da iptal ettik. Herhalde bundan sonra telsizden değil telefon ile iletişime geçmişler.”

Gökmen’in konuşmasının ardından Vali Dağlı, 15 Temmuz gazisi Ferhat Gökmen’e bir plaket verdi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.