DOLAR 32,3711 0.16%
EURO 34,9763 -0.29%
ALTIN 2.324,290,22
BIST 9.131,610,57%
BITCOIN 22761680,27%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA TEK SES: ”SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”
2483 okunma

AKÇAKOCA TEK SES: ”SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”

ABONE OL
11/12/2022 15:02
AKÇAKOCA TEK SES: ”SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİLDİR!”
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarının sistemli bir biçimde katledilmesine karşı tepki açıklaması yaparken, belediyelerin de sokak hayvanlarına yönelik görev ve sorumluluklarını anlattılar. 

İşte sözcü Mükafat Ata’nın Çuhalı çarşısındaki basın duyurusunda yaptığı açıklamanın tamamı: 

Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil Basın Açıklaması…

            Bu gün bir Müslüman ülkeye, bir uygar ülkeye ve bir hukuk devletine yakışmayacak biçimde merhamet, sevgi ve insanlık duyguları taşlaşmış yüreklerini terk etmiş adeta cinnet geçiren küçük bir azınlık olan kanlı bir şer çetesi zavallı sokak köpeklerine TOPLATILIP ÖLDÜRÜLSÜNLER diye savaş açmış durumda. Ne yazık ki bu kanlı şer odakları “Devlet bizim arkamızda” diye cüretkarca açıklamalar yapabilecek kadar gözlerini kan bürümüş durumdalar.

           Devletin ilgili kurumları ise, sokak hayvanları sorununun TEK SEBEBİ BAKIMEVİ KURMAYAN KISIRLAŞTIRMA YAPMAYAN belediyeler olmasına rağmen, bazı siyasilerin ve odakların etkisi ile hedefe hayvanların toplatılması ve öldürülmesini koymaya devam ediyor.

           Sn Bakan Vahit Kirişçi’ye defalarca çözüm sürecinde STK ların gönüllülerin görüşlerini alması çağrımız dikkate alınmadı.

           Sn Cumhurbaşkanımızın örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediyesinde köpeklerin kafalarına küreklerle vurularak öldürüldüğü görüntüler yurt çapında büyük infiale sebep oldu. Bu barınağın büyük yaşam alanlarına doldurulmuş 1000 lerce köpeğin aç sefil durumda ölen başka köpekleri yiyerek yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı orayı ziyaret eden gönüllülerce bizzat tespit edildi.

           Buna rağmen Sn Bakan Vahit Kirişçi Hayvanları ORMANLARA kurulacak DEV BARINAKLARA sürgün etme gibi katliam ve üremede artış getirecek vahim yanlışları yanlış kurumlar ile gündeme getirmeye devam ediyor.

          Belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, “belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için bu dünyaya kendi iradeleri dışında gelen” hayvanlara ödettirmeyeceğiz. Sonuna kadar hayvanların yaşam hakları için mücadele edeceğimizi gerek kurumlara ve gerekse köpekler öldürülsün diyen kanlı şer odaklarına buradan bir kez daha haykırıyoruz. 

          Bu belediye gerçeği çerçevesinde aşağıdaki ana başlıklar olarak yazılan gerçek tespitlerin gerek kamuoyunca ve gerekse kurumlarca dikkate alınmasını önemle uyarıyoruz.

1) Resmen zehir ve kıyma alarak 100 yıl Boyunca Zehirleyerek öldüren belediyeler 2004 yılında çıkan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunundan 18 yıl geçmesine rağmen hala daha BAKIMEVİ kurmadılar, HAYVANLARI toplarken birazını öldürüp kalanları da BAŞKA ŞEHİRLERE KIRSALA ÇÖPLÜKLERE atmaya devam ettiler.

2) Bu dönemde Konya, Balıkesir, Denizli, Samsun, Trabzon, İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Erzincan, Kocaeli, Mersin ve Beykoz gibi BÜYÜK YAŞAM ALANLI DEV BAKIMEVLERİ YAPILAN şehirlerde, bir taraftan katliamlar devam edip, bakımevlerinde hayvanlar aç susuz ölümlere mahkum edilirken,  SOKAK HAYVANI SAYISI dev bakımevlerine götürmek bahanesi ile ilçelerin birbirlerine köpek atmaları sebebi ile  PATLAYARAK artmaya devam etti.

3) Bütün belediyelerin kendi sınırları içinde KISIRLAŞTIRMA ÜNİTELERİ, BAKIMEVLERİ KURMALARI hükmü maalesef yeni 7332 sayılı yasada belediyelere 3-4 yıla yakın süreler verilerek ötelendi.

4) Türkiye’deki 916 ilçe her gün 10 kısırlaştırma yapılsa, bir yılda 2.198.400 kısırlaştırma sadece ilçelerde olabiliyor… Bunun yanında 80 büyükşehir ve il, günde 50 şer kısırlaştırma yapsalar yılda 960.000 kısırlaştırma il ve büyükşehirlerde olur…Yılda yaklaşık 3.000.000 civarında köpek kısırlaştırılır ve köpek nüfusu hızla azalmaya başlar. DSÖ nün verilerine göre düzenli kısırlaştırma ile her yıl sayıda %30 oranında azalma olacağı düşünüldüğünde, sorunun 2 yıla kalmadan büyük ölçüde kontrol altına alınacağı açıktır. 

5) Tek çözüm olan KISIRLAŞTIRMA ile 2 yılda üreme kontrol altına alınabilecekken, Tarım Bakanlığı ve bazı siyasiler, KANLI ŞER ÇETESİNİ de yanına alarak ORMANLARA DEV BARINAKLARA TOPLAMA ÖLDÜRME odaklı çalışmaları ısrarla sürdürmekteler.

6) Bu tespitler çerçevesinde, ilgili HERKESİ UYARIYORUZ. KADİM KÜLTÜRÜ MERHAMET OLAN ANADOLU İNSANLARI ve biz yüreğini bu hayvanlar için ortaya koymuş gönüllüler bir hukuk devleti olan Türkiye’de, bu HAYVANLARA KATLİAMLAR ZULÜMLER ÖLÜMLER getirecek hiçbir UYGULAMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.