DOLAR 32,6028 0.39%
EURO 34,8404 0.29%
ALTIN 2.491,460,29
BIST 9.510,59-0,15%
BITCOIN 21182074,33%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

272 okunma

Akçakoca Kolluk Güçleri Kadına Şiddete Karşı Stant Kurdu

ABONE OL
21/01/2021 11:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Akçakoca ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, merkez çarşıya bir stant kurarak bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Kadın Destek Uygulamasının (KADES) tanıtımı ve farkındalığın artırılmasına yönelik Merkez çarşıda stant açan ekipler, Akçakocalılara uygulamayı anlatıp şiddetle mücadele konusunda bilgi verdi.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak hayata geçen uygulama,  Akçakoca’da sabah saat 10.00’da Kaymakamlık başkanlığında yapılan toplantı ile start aldı.

Standa erkeklerin daha fazla ilgi gösterdikleri ve eğitim broşürlerinden aldıkları dikkatlerden kaçmadı. Polis ve Jandarma personeli, standı ziyaret eden herkesle tek tek ilgilenerek konuyla ilgili bilgilendirmede bulundular.

KADES UYGULAMASI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığınca hayata geçirilen KADES uygulaması kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda tek tuşla kolluk kuvvetlerine ulaşabilme imkanı sağlıyor. Akıllı telefon kullanıcısı bir kadının, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve sonrasından EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanacaktır.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.