DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2055031-1,31%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

372 okunma

AKÇAKOCA KAÇAK ÇALIŞTIRILAN YABANCI İŞÇİLERLE DOLDU

ABONE OL
04/09/2018 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik saldırılarla karşı karşıya bulunduğumuz şu günlerde, ülke genelinde türemeye başlayan döviz spekülatörlerine ve krizden nemalanmak isteyen fırsatçılara Akçakoca’da da yeni isimler katıldı. 

Küresel güçlerin ekonomik saldırıları karşısında milli ve yerli unsurlarla dik durulması ve topyekün direniş ruhuna sahip olunması gerektiğini her gün anlatan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, devletin tüm yetkililerinin söylemlerinin aksine, krize karşı kolaycılığa kaçan bazı Akçakocalılar, ilk fırsatta işçi çıkartma ve onların yerine Afganistanlı, Iraklı veya Suriyeli işçi çalıştırma yolunu seçtiler.

Şu günlerde Akçakoca’da özellikle inşaat sektöründe ve fındık alım – satım sektörlerinde yerli işçilerin çıkartıldığı, onların yerine çalışmaları yasak olan yabancı kökenli işçilerin çalıştırıldığına dair çok sayıda şikayet duyulmakta.

Özellikle beden işçiliğine ihtiyaç duyulan sektörlerde çalıştırılan işçilerin sigortalarını ödemeyen kurnaz işadamları, devletten vergi primi kaçırarak kazançlarına kazanç katma yoluna girmiş bulunuyorlar.

Yıllardır inşaatlarda ve fındık tüccarlarının yanında beden işçiliğini yapan çok sayıda işçi, ekonomik saldırıların başladığı son günlerde işten çıkartıldıklarını, kendilerinin yerine yabancı işçilerin işe alındığını, bu işçilerin düşük yevmiye ile ve sigortasız bir şekilde kaçak olarak çalıştırıldığını ifade ediyorlar.

Kriz fırsatçısı işverenler yüzünden işsiz duruma düştüklerini kaydeden mağdur işçiler, bu duruma bir çözüm bulunması için başta Kaymakamlık olmak üzere, ilgili kurumların el atması gerektiğini söylediler.

Bazı kurumlara şikayet ve ihbarda bulunduklarını belirten mağdur işçiler, gerekli denetimlerin yapılmamasının Akçakoca’yı adeta kaçak işçi cenneti haline getirdiğini ve tedbir alınmaması durumunda işsizlik tehlikesinin giderek daha da büyük bir sorun haline geleceğini söylediler.

İşten çıkartılan bir işçi ise, kaçak çalıştırılan yabancı işçi sorununa karşı ilçe kamu otoritesinin bir çözüm bulamaması halinde, can yakan sorunu CİMER aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.