DOLAR 32,3534 -0.03%
EURO 34,7770 -0.06%
ALTIN 2.392,09-0,19
BIST 10.255,500,46%
BITCOIN 19188522,67%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

268 okunma

Akçakoca esnafının beklentisi suya düştü

ABONE OL
15/10/2019 11:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, sel afetinde zarar gören Akçakoca’da incelemelerde bulunmak üzere Akçakoca’ya geldi.

Saat 11.00’de Akçakoca Kaymakamlığı’na gelen Uzkurt, burada bir açıklama yaptı. 

Akçakoca’da 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından pek çok turizm işletmesi zarar görmüştü.  

Bunun üzerine KOSGEB tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatıyla selde zarar gören vatandaşların 100 bin liraya kadar olan borçlarının faizlerini KOSGEB’in ödeyeceği açıklanmıştı.

Toplantıya siyasiler de katıldı

Akçakoca Kaymakamlığı’nda, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir ve MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören ile ilgili kurum amirleri ile toplantı yapan Uzkurt, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Uzkurt, bu konuda yaptığı açıklamada, afetzedelere KOSGEB üzerinden 36 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanının sağlanacağını söyledi.

Kimlerin faydalanacağı konusunda anlaşmazlık…

Akçakoca ticaret ve esnaf odalarının yetkilileri, kredi imkanının sel afetinden dolaylı olarak etkilenen esnafa da sağlanması gerektiğini söyleyince anlaşmazlık çıktı.

Akçakoca’nın esnaf ve ticaret odası yetkilileri, 132 kişilik listenin yarısının zararının 100 bin liranın altında olduğunu, selden dolaylı olarak etkilenen turizmci ve diğer esnaflara da kredi imkanının tanınması gerektiğini söyleyince hava aniden soğudu.

KOSGEB Başkanının doğrudan ya da dolaylı etkilenen afetzedelerin isim listesinin oluşturularak kendisine verilmesi durumunda ödemelerin yapılması için girişimde bulunma sözüne karşılık Akçakoca temsilcileri, kendi bünyelerinde bir komisyon kurup isim listesi hazırlayabileceklerini söyledi.

Akçakoca temsilcilerinin önerisi Düzce heyetinin büyük bölümü tarafından yeterince destek görmedi.

Valilik ve bazı Düzce oda temsilcilerinin meseleye sıcak bakmaması nedeniyle Akçakoca’nın temsilcileri duruma tepki verdi.

Akçakoca temsilcileri açıklamaya katılmadı

Akçakoca’nın selden etkilenmiş yüzlerce esnafını dışarıda bırakan bir sonuç ortaya çıkınca, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nedim İşgören, KOSGEB Başkanının basın açıklamasına katılmadı.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın da Uzkurt’un açıklamasına katılmadığı görüldü.

.

.  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.