DOLAR 32,5561 -0.02%
EURO 34,9276 0.1%
ALTIN 2.426,01-0,15
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2167573-0,62%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca Devlet Hastanesi’ndeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
3399 okunma

Akçakoca Devlet Hastanesi’ndeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

ABONE OL
30/10/2021 15:34
Akçakoca Devlet Hastanesi’ndeki Tatbikat Gerçeğini Aratmadı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde deprem senaryosu üzerinden gerçekleşen tatbikat, gerçeğini aratmadı. Tüm kurtarma ekipleri, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için zamanla yarıştı.

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde 2021 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında saha tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Tatbikatta Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi, Akçakoca Devlet Hastanesi çalışanları, Düzce AFAD, Düzce ve Akçakoca Emniyet ekipleri, Düzce Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Akçakoca İtfaiye, Akçakoca Jandarma ile 112 Ambulans ekipleri görev aldı.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı doğrultusunda oluşturulan tatbikat senaryosu gereği, 25 Ekim 2021 tarihi 13:03’te 6.7 şiddetinde Akçakoca merkezli deprem meydana geldi. Deprem senaryosu gereği acil servis sarı alanda asma tavan çökerken, duvarlarda çatlaklar oluştu.

Bu hayati tehlike oluşturan acil durumuna karşı hızlı müdahale için Kurumlararası Koordinasyon Sorumlusu HAP başkanının talimatıyla 112 acil çağrı merkezinden yardım istendi. Bunun üzerine kısa sürede 1 ambulans ve 2 UMKE timi olay yerine ulaştı.

Senaryo değil tıpkı acil durum yaşanıyormuş gibi alarma geçilen tatbikatta yatan hasta katında panik haliyle bir hastanın kendisini pencereden aşağıya attığı ve servisteki bir kişinin ise üzerine dolap devrildiği ihbarı geldi. Ayrıca anestezi cihazlarının sarsıntının etkisiyle düşerek kullanılamaz hale geldiği ve yemekhane mutfağında görevli kadın personelin en alt katta mahsur kaldığı bilgisine ulaşan kurtarma ekipleri, hızla soluğu bu alanlarda aldı. Jandarma köpekli arama kurtarma timi mahsur kalanları kurtardı.

Deprem sonrası ilçede yaralanan vatandaşlar ambulans ve sivil araçlarla hastaneye getirilerek tedavileri yapıldı. Triyaj alanı oluşturularak, kazazedeler ek bakım alanlarına yönlendirildi. Hastanede oluşan çatlaklar sonrasında tahliye işlemleri gerçekleştirildi.

Gerçeğini aratmayan tatbikat başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.