DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2048974-2,26%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA, DEPREM YARDIMI İÇİN SEFERBER OLDU
3021 okunma

AKÇAKOCA, DEPREM YARDIMI İÇİN SEFERBER OLDU

ABONE OL
08/02/2023 12:00
AKÇAKOCA, DEPREM YARDIMI İÇİN SEFERBER OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pazartesi günü sabaha karşı 04.17’de Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem ile binlerce vatandaşımızı kaybettik. Tüm dünya Türkiye için seferber olmuşken, Türk milleti de dört koldan yardımlara sarıldı. Sivil toplum kuruluşları, parti teşkilatları, dernekler, vakıflar, bireysel çabalar ile binlerce aracın hareket ettiği deprem bölgesine Akçakoca’da kayıtsız kalmadı. Depremin 2. gününde 3 tır insani yardım malzemesi ile deprem bölgesine yola çıkan Akçakocalı vatandaşlar göğsümüzü kabarttı.

Depremin 2. gününde Akçakoca’dan 3 tır yardım malzemesi Hatay’a doğru yola çıktı. Depremin yaşandığı pazartesi sabahı itibariyle Akçakoca halkı adeta depremi kendi yaşamışçasına çözüm ararken, binlerce vatandaş deprem bölgesine yardım gönderebilmenin yollarını aradı.

SİYASİ PARTİ İLÇE TEŞKİLATLARI, AKÇAKOCA BELEDİYESİ VE AKÇAKOCA KAYMAKAMLIĞI

Sabah erken saatlerden itibaren yardım kampanyalarını art arda başlatan Akçakoca’da bulunan siyasi parti teşkilatları yüzlerce koli erzak ve bir sürü kışlık elbise toplamayı başardı. Akçakoca Belediyesi, imkanlarını deprem bölgesine gönderilecek yardımlar için seferber ederken, Akçakoca Kaymakamlığı da daha akşam saatlerine doğru daha organize olarak çalışılmasını sağladı.

AKÇAKOCALI GÖNÜLLÜLER YOLLARA DÖKÜLDÜ!

Başkan Yanmaz’ın talimatı ile Akçakoca Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de bölgeye hareket etmesi, Kızılay Akçakoca şubesinin yola çıkması ve bazı vatandaşların da kendi imkanları ile deprem bölgesine gitmesi, Akçakoca’nın yaşadığı depremleri unutmadığını ve deprem felaketinin ne denli yıkıcı sonuçlarının olduğunu iyi bildiğini hatırlattı.

DÜZCE VALİLİĞİ VE AFAD İLE KOORDİNELİ!

Akçakoca’da toplanan tüm yardımlar ilk etapla birlikte tam 3 tır, Düzce ve ilçelerinden toplanan 7 tır yardım malzemesi ile beraber Hatay’ın yolunu tuttu. Yetkililer toplanan yardım malzemelerinin geç kalmadan bölge halkına dağıtılacağı ve Düzce bölgesinden yardım tırlarının bölgeye gitmeye devam edeceğini bildirdi. Toplanan yardımlar ve çalışmalar tamamen Valilik ve AFAD koordinesinde gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.