DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2158840-0,20%
Düzce
19°

KAPALI

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

445 okunma

AK PARTİ’NİN ETKİLİ SİLAHLARI

ABONE OL
25/01/2019 12:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti’nin Akçakoca SKM’sine (Seçim Koordinasyon Merkezi) seçilen isimlere bakıldığında, partinin bu seçimlerde işi şansa bırakmak istemediği, seçimi garanti kazanabilmek adına hamleler yaptığı görülebiliyor.

Dursun Çakır’ın seçim işleri başkanlığına seçilmesiyle birlikte, SKM bünyesinde görev yapacak isimler de alanında başarılı olmuş isimlerden oluşuyor.

Nedim İşgören, uzun süredir Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığı yaptığı Akçakoca’da, iş yapan esnafların büyük bölümünün üyesi olduğu kurumun sevilen başkanı.

Esvet Sarıoğlu, deneyimli siyasetçi ve inşaat sektörünün başarılı bir temsilcisi olmanın yanı sıra, cemiyet ilişkileri geniş bir gönül insanı.

Yücel Orhan, gerek Ak Parti saflarında aldığı sorumluluklar, gerek belediye meclisinde yöneticilik yapmış olması nedeniyle sevilen ve tanınan bir Akçakocalı.

Ercan Durdubaşoğlu, eski belediye başkan yardımcılarından… Belediyeciliği ve halkla ilişkileri çok iyi bilen, bu ilişkilerini her şart ve koşulda devam ettiren etkili bir esnaf.

Nuri Aşık, nam-ı diğer Çaycı Nuri ise, Akçakoca’da herkesin mutlaka tanıdığı bir muhabbet adamı. 25 yıl boyunca işletmeciliğini yaptığı çay ocağını siyaset meydanına çevirmiş, süslü sözlerden ziyade halkçı siyasetin dilini etkili kullanabilen samimi bir muhabbet ehli.

Bu isimlerin yanında eski belediyeci ve Umut Işığı birimi yardım kurumunun sorumlusu Adnan Güner,  inşaatçı olduğu kadar mütefekkir ve inayet insanı da olan Alaaddin Aydın ve çocukla çocuk büyükle büyük olan, derdini söyleyen her insanla birlikte oturup ağlayacak kadar geniş yürekli olan eski muhtar ve belediye meclis üyesi Osman Şenbaş.

Bu isimlerin yanı sıra yenisi ve eskisiyle Ak parti saflarında mücadele eden çok sayıda isim ve onlara yarenlik yapacak isimler de SKM çatısı altında bir araya gelmişler.

Bu SKM’nin yapısına bakıldığında, Ak Parti’nin seçim çalışmalarını oldukça etkili yürüteceği söylenebilir.

Her biri halkın gönlünde yer tutan bu isimlerin belediye başkan adayı Cüneyt Yemenici’nin etkili hitabeti ve 5 yıllık dolu dolu hizmet geçmişiyle birlikte seçimleri domine edeceğini söylemek abartı olmaz.

Ak Parti’de hayata geçirilen bu SKM hamlesi, aynı zamanda 3 dönemdir seçim yatırımı yapan Okan Yanmaz ile kuvvetli bir ittifakın ortak adayı olma avantajıyla yarışan Fikret Albayrak’a karşı güçlü bir alternatif oluşturma çabasına da işaret ediyor.

Ak Parti, belediye başkan adayını geç açıkladı ama görülen o ki, hızlı bir başlangıç yapmak ve en etkili kampanyayı yürütmek için ideal kadroyu oluşturmak için çok daha önceden hazırlanmış.

Bu seçimlerin Akçakoca’da iddialı olduğu kadar keyifli geçeceğini de söylemek mümkün.

 

Muhammed C. Bartan 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ