DOLAR 32,6097 0.26%
EURO 34,7655 0.25%
ALTIN 2.419,44-0,53
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21690430,01%
Düzce
22°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

263 okunma

Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça Basının Sorularını Yanıtladı

ABONE OL
26/07/2017 21:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça, 24 temmuz Basın Bayramı münasebetiyle ilçenin basın mensuplarına bir kahvaltı verdi.

Birlikte yapılan kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dergah Akça şunları söyledi.

1- MHP İlçe Başkanının sözlerine karşılık yaptığı açıklamada…

  • Sayın Cumhurbaşkanımızın çizgisi dışında siyaset yapmayız
  • Derebeylik sistemi anlayışımız yoktur. Bir düzen içinde hareket edilmiyorsa ceza yersiniz, bu derebeylik değildir.
  • Belediye Başkanımızın kardeşinin izaleyi şuyudan aldığı arazi konusuyla ilgili olarak yapılan açıklama yanlıştır. Bu konunun siyasete alet edilmesi yanlıştır. MHP İlçe başkanının açıklamalarını çok yanlış buluyorum. Bu ülkede ticaret yapmanın kuralları bellidir. Bu kurallar dışında siyasi gücü kendi çıkarları yönünde kullanmak gibi bir durum yoktur.

O gün yapılan ihale kanun ve yönetmeliğe uygundur. Anlaşmalı bir ihale süreci değildir, varsa şayet yanlıştır. Bunu dile getirerek Belediye başkanına vurmak abesle iştigaldir. Normal bir ihale süreci yaşanmıştır.

 

Aynı zamanda belediye başkanını kardeşi ile ilişkilendirerek siyaset yapmak da çok yanlıştır. Herkesin ticareti ayrıdır. Cüneyt  Yemenici belediye başkanlığı yaparken, kardeşi olan Ceyhun Yemenici’nin bir ticari faaliyet içinde olmayacağı ile ilgili bir kanun yoktur.

Bu yaşananların şeffaf bir ihale süreci olduğunu araştırdım. İncelediğim kadarıyla bu sürecin partimize veya belediye başkanımıza zarar verecek hiç bir içeriği yoktur.

2- Melenağzı yolunun yapımının gecikmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta…

Ak Parti dönemlerinde ciddi bir mesai harcanarak Düzce Akçakoca yolu hizmete açıldı. Melenağzı köyü yolu da birkaç farklı firmanın üstlenmesi ve yeniden ihale süreçleri nedeniyle büyük ölçüde gecikti.

Bu yol bizim hükümetlerimiz döneminde yapılmadı. Bu yolun tehlikeli kavşaklarından hep şikayetçiyiz. Yolun 2014 yılında yapılan ihalesi ile yapım başladı ama zeminle ilgili yeni sıkıntılar çıkınca yeniden ihale yapıldı. Kısa süre içinde bu yol tamamlanacak diye düşünüyorum.

3- Belediye Başkanı ile olan ilişkiler hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Belediye başkanı ile aramızda herhangi bir sorun olmadığı gibi, geçmiş yıllara dayalı bir arkadaşlığımız da var. Ben bu tür şeylerin yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum. Fikirler elbette ayrışabilir, istişareyi her zaman yaparak ona göre karar veririz.

Ankara’ya birlikte gidip gelmek tabii ki önemli. Bu konularda bir takım eksiklikler olabilir. Bundan sonra bu konuda bir eksiğimiz varsa düzeltiriz.

4- İlçe Başkanlığına adaylığı hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Ak Parti İlçe başkanlığına adayım… Kongre sürecimiz devam ediyor. Temmuz başı itibariyle başlayan kongre sürecimiz devam ediyor. 19 Ağustos’ta başlayan ilçe kongrelerimiz Kasım ayına kadar devam edecek. Kasım -Şubat döneminde de il kongreleri son bulacak.

Bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi partide bir yenilenme olacak. Bazı kişilerin aday olduklarını söylemelerini ben yadırgamam. Bu şerefli görevlere talip olmak kutsaldır ama biz de görev istenmez verilir bunun da bilinmesi gerek.

5- Siyaset üretmeme profiline karşı sorulan sorulara verdiği yanıtta…

Eleştiriler tabii ki olacak. Yazılıp çizilecek. Ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Ben burada Ak Parti İlçe Başkanı olarak bizim ihtiyacımız olan kendi içinde barışı sağlamaktır.

En önemli ortay koyduğum özelliğim kavgasızlık ve çekişmesizlik sağlama çabam. Partimin zara gördüğünü düşündüğüm durumlarda basın görmeden de her yerde her ortamda gerekeni yapıyorum.

Ben ilçe başkanlığına dönemin milletvekili Osman Çakır’ın daveti ile geldim. Siyasete davam için girdim. Ak Parti ilçe başkanlığına beni bağdaştıramayanların da olduğunu biliyorum. Ama önemli olan benim burada şurada olmam değil, davamızın selameti.

6- Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi sorularına verdiği yanıtta…

Ben SBL binasının kendine münhasır olmasını istedim. SBL binasını müstakil bir okula bu dönem taşıma noktasında Milli Eğitim camiasının çalışmalarının olduğunu biliyorum.

Fen Lisesi sorunu hepimizi üzen fakat ertelenmiş bir süreçtir. Önümüzdeki dönem açılacağını düşünüyorum.

7- Hastane binası hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta…

Hastane bundan 20-25 sene yapılan ama bugün depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkan ve yıkılması ve yeniden yapılması düşünülen bir hadise.

Hastanenin şehir merkezinde kalması, OSB kurulmasıyla ve yeni fakültelerle artan nüfusa hizmet vermesi mevcut yerinde zor olacağı düşünüldü. Dolayısıyla hastane yerinin değiştirilmesinin doğru olduğunu düşündük.

Otoyol bağlantısı üzerinde her biri 20 dönüm civarında olan 3 ayrı arazi tespit ederek Bakanlık’a bildirdik. Yer tespitleriyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir netlik ortaya çıkacak.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.