DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22378422,67%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

AHMET KAYA’NIN ANKETİ ADAYLARDAN ÇOK YANDAŞI TELAŞLANDIRDI
2618 okunma

AHMET KAYA’NIN ANKETİ ADAYLARDAN ÇOK YANDAŞI TELAŞLANDIRDI

ABONE OL
16/03/2024 12:53
AHMET KAYA’NIN ANKETİ ADAYLARDAN ÇOK YANDAŞI TELAŞLANDIRDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reklamcı Ahmet Kaya’nın Akçakoca seçimleri öncesinde yaptırdığı anketlerin sonucu heyecanla beklenirken, Kaya’nın prensip olarak anket sonucunu sadece yarışan adaylara vermesine rağmen bir takım çevreleri şimdiden bir telaş aldı.

Sonuçları bilinmeyen ya da kamuoyuna açıklanmayan bir anketin varlığı belediye başkan adaylarının bile hoşuna giderken, bazı adaylardan hortumla beslenen yandaşların feveranları ise art arda sosyal medyaya düşmeye başladı.

Melek Reklam Ajansı tarafından yapılan anketler, en doğru sonuçları bildiği için ilçede sonucu hep merakla beklenen anketler oldu. Fakat, Ahmet Kaya’nın anket sonuçlarını prensip gereği adaylar dışında kimseye söylememesine rağmen, adayların yakınlarına aktarması ve ‘fısıltı gazeteciliğinin’ etkisiyle her seçim öncesinde adayların yakın çevresi bu sonuçlardan haberdar olabildi.

Son yapılan anketin de bitmiş olduğu öğrenilirken sonuçları açıklanmamasına rağmen bazı sosyal medya kullanıcısı yandaş tarafından Ahmet Kaya erkenden hedef tahtasına oturtuldu.

BU TAHAMMÜLSÜZLÜK NEDEN?

Kamuoyuna açıklanmayan bir anketin sonuçları adaydan nemalanan yandaşların neden tepkisini çeker?.. Demek ki anket sonuçları kendilerinin kurtarıcısı olarak gördükleri aday açısından kötü. Bunun dışında bu tepkilerin izah edilebilir bir nedeni yok.

Yapılan bir kamuoyu araştırması, sonuçları açısından birilerini mutlu ederken birilerini de üzecektir. Bu doğaldır. Doğal olmayan ise yapılmamış olan anketleri varmış gibi gösterip, yalan oy sayısı ve oranlarıyla seçmenleri aldatarak birisi lehine algı operasyonu yapmaktır. Ahmet Kaya’nın yaptığı anket işi, sonucu açıklanmadığına göre ne bir algı operasyonu ne de toplum mühendisliğidir. Aksine işinde profesyonelleşmiş bir ekip tarafından yapılan yasal çerçevede bir iştir.

Sonucunu bilmediğimiz bir ankete dair bazı çıkar çevrelerinin rahatsızlık duyması anket olayı dışında bir çabaya işaret eder. Ya bu avantacı çevreler, anketin sonuçlarını bir şekilde öğrenip bundan rahatsızlık duydular ve hedefe anketçi şirketi koydular ya da işini son derece profesyonelce yapan genç anketçilerin sonuçlarını peşinen hükümsüz kabul ederek ters algı yapmaya çalışıyorlar.

Her iki durumda da anketin sonuçları besleme çevreler için bir hazin sona işaret ediyor. Demek ki, algı operasyonlarının ve sahte hesapların çöplüğü haline getirilmeye çalışılan Akçakoca’da seçmenlerin sağduyusu her şeyden daha güçlüymüş.

Buradan bu algıcılara şöyle bir tevsiyemiz olabilir; anketçiyi dövmeyi bırakın da anketin gösterdiği sonuçlara göre adayınız nerelerde geride kalıyor onu telafi etmesi için yardımcı olun.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.