DOLAR 32,5697 0.15%
EURO 34,9066 0.67%
ALTIN 2.437,570,21
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21731630,88%
Düzce
27°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

529 okunma

ADD AKÇAKOCA ŞUBESİ’NDEN KÖY ENSTİTÜLERİ PROGRAMI

ABONE OL
21/04/2018 18:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Akçakoca Şubesi yönetimi tarafından, Köy enstitülerinin kuruluşunun 78. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. 

Saat 19.30’da Akçakoca Öğretmenevi Konferans salonunda düzenlenen programa davet edilmesine rağmen ilçe protokolünden katılan olmazken, izleyicilerin neredeyse salonu doldurduğu etkinliğe siyasi partiler arasından ise bir tek CHP İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programın sunumunu ve açılış konuşmasını yapan emekli öğretmen ve gazeteci Özdal Alas, konuklara yönelik kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptıktan sonra, saygı duruşu ve İstiklal marşının okundu ve ardından programa geçildi.

Etkinlikte ilk konuşmayı yapan ADD Akçakoca Şubesi Başkanı Müjgan Alas, Akçakoca’nın kültürel, sosyal ve tarihi değerlerine sahip çıkmak ve yaşatmak adına gerekli çalışmalar yürüttüklerini belirtirken, bu çalışmalarda her kesimden yapıcı eleştiri ve katkı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Alas’ın konuşmasının ardından Köy Enstitülerinin kuruluş ve faaliyetlerinin yer aldığı belgesel film izlendi.

Daha sonra Köy Enstitülerinin son dönemleri ile akabinde kurulan öğretmen okullarının ilk yıllarında eğitim görmüş olan ve Akçakoca’da uzun yıllar öğretmenlik yapmış olan Ahmet Türkgülü, Uğur Uslu ve konuk Harun Topkara, sahneye davet edilerek kendilerine çiçek takdim edildi.

Konuklar, kendi eğitim hayatları ile Anadolu’nun farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken başlarından geçen ilginç anıları izleyicilerle paylaştılar.

Akçakocalı emekli öğretmen Turan Lokum’un Köy Enstitüleri ile ilgili yaptığı konuşma ve ardından okuduğu güzel bir anı alıntısı ve ADD Akçakoca eski yöneticilerinden Nurol Badanoz’un Aşık Veysel’in bir şiirini okumasının ardından program sona erdi. 

Program sonunda ADD yönetimi ve konuklar bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.