DOLAR 32,5978 0.11%
EURO 35,0254 0.44%
ALTIN 2.416,15-0,27
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096862-3,39%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

286 okunma

ADD AKÇAKOCA: ŞEKER FABRİKALARININ SATIŞI DURDURULMALI

ABONE OL
15/03/2018 19:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Derneği Akçakoca Şubesi Yönetimi, Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesinin Derhal Durdurulması İçeren Bir Basın Açıklaması Yaptı.

 ADD Akçakoca  Şube Başkanı Müjgan Alas yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Şeker Fabrikaları Cumhuriyetin temel taşları kaleleridir. Asla satılamaz” dedi.

Dernek merkezinde yapılan basın açıklamasına Eski Batı Karadeniz Bölge Başkanı Semih Özkök , ADD yöneticileri ve dernek üyeleri katıldılar.

Şeker fabrikalarının sadece şeker üreten bir kurum olarak görülemeyeceğini bununla sınırlandırılamayacağını belirten Alas, “bu fabrikalarda çalışan binlerce emekçi başta olmak üzere pancar üreticileri, taşıyıcılar ve bu iş kolundan ekmek yiyen milyonları olumsuz etkileyecek bir konudur” dedi.

Bu satışın emperyalist  güçlerin Türk tarımını bitirme planı olduğuna dikkat çeken Alas şu ifadeleri kullandı:

“Pancarımız yerine GDO’lu tatlandırıcılar şekerin yerini alacak ve bunun sağlık sorunları ile toplumumuz baş başa kalacak. Yine Emperyal güçlerin ürettiği ilaçlarla hastalıklarımıza çözüm arayacağız. Bizler toplumun tüm kesimleri olarak  işçisi, çiftçisi STK’ları Cumhuriyet’in kazanımlarının elden çıkarılmasına karşıyız ve bu satışlara izin vermeyeceğiz.” 

Basın açıklaması sonrasında ADD Akçakoca şubesi olarak özelleştirmeye karşı bir imza kampanyasının düzenleneceği belirtildi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.