DOLAR 32,4511 -0.12%
EURO 34,7578 -0.66%
ALTIN 2.436,020,01
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2076537-1,08%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

A-Z TOHUMCULUK, ULUSLARARASI TOHUMCULUK ÇALIŞTAYI’NIN GÖZDESİ…
2213 okunma

A-Z TOHUMCULUK, ULUSLARARASI TOHUMCULUK ÇALIŞTAYI’NIN GÖZDESİ…

ABONE OL
24/12/2022 11:11
A-Z TOHUMCULUK, ULUSLARARASI TOHUMCULUK ÇALIŞTAYI’NIN GÖZDESİ…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

“Geleceğimiz İçin Tohum” temasıyla düzenlenen, iki gün boyunca sektöre ilişkin konuların ele alınacağı 2022 Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Uluslararası Tohum Çalıştayı, dün Antalya’da başladı.

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği’nce (TSÜAB) Antalya’da “Geleceğimiz İçin Tohum 2022 TSÜAB Uluslararası Tohum Çalıştayı” düzenlendi. Geleceğimiz için tohum temasıyla düzenlenen etkinliğe Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanı sıra Vali ve Milletvekilleri, kaymakamlar, Türkiye tohumculuk sektörü temsilcileri, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, İran dâhil birçok ülkeden bürokrat ve sektör temsilcisi yer aldı.

2 gün sürecek olan Çalıştay’a Akçakocalı ziraat mühendisi Ali Uzun’un firması olan A-Z tohumculuk firması da katılım gösterdi.

Uluslararası bir firmanın başında yer alan Ali Uzun’a ve onun firması olan A-Z tohumculuğun çalışmalarına ilginin oldukça yüksek olduğu görülürken, sektöre yönelik başarılı işlere imza atan Ali Uzun, Çalıştay’ın ilk gününde Bakan Kirişçi’nin yanı sıra, TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Kılıç ve sektörün önemli temsilcileriyle istişare yaptı.

Şirketinin merkezi Antalya’da olduğu için Çalıştay’a bir nevi ev sahipliği yapan Akçakocalı başarılı iş insanı Ali Uzun, 2 gün sürecek Tohumculuk Çalıştayı ile ilgili olarak şunları söyledi:

”A-Z Tohum olarak katılım sağladığımız ‘Geleceğimiz İçin Tohum’ mottolu çalıştayımızı düzenleyen TSÜAB Tohum Sanayi ve Üreticileri Alt Birliğimize teşekkür ederiz.

Aynı zamanda Kars Milletvekilimiz olan TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç başkanımız ile görüşerek, yerli tohumcular olarak destek ve teşviklerle ilgili taleplerimizi iletip istişare etme imkanı bulduk.

Ayrıca, Azebaycan İran ve Özbekistan tohumculuk daire başkanları ile görüşmeler yaptık. Çalıştay, ülkemizin tohumculuk alanında bölgesinde lider, dünyada marka olması yolunda yerini teslim ederken, bu alanda yürüttüğümüz çalışmalara da destek imkanı sundu. Durmadan üretmeye ve dünya lideri olma yolunda çalışmaya devam edceeğiz.”

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.