DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073272-1,25%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ŞİFALI SU ESNAFI KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ… CHP, KAYMAKAMA SESLENDİ
3459 okunma

ŞİFALI SU ESNAFI KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ… CHP, KAYMAKAMA SESLENDİ

ABONE OL
30/05/2022 10:50
ŞİFALI SU ESNAFI KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ… CHP, KAYMAKAMA SESLENDİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sayın Kaymakamımız!… Aylar önceki ziyaretinizde söz vermiştiniz. Hatırlatalım istedik.

Kaymakamlık ve valilik tarafından 6 konteynır, tanesi 24 bin Türk lirası karşılığında alınmış. Yani (o zaman) toplamda144 bin TL.lik bir barınma gideri harcanmış.

Bilindiği üzere AKP belediyesi zamanında su doldurulan yerin restorasyonu yapıldı. Tesislerin güney tarafında da bay ve bayan tuvaletleri mevcut.

Bu konteynırlar Dereköy, Tepeköy, Altuncay, Subaşı ve Deredibi köylülerine tahsis edilmiş. Bir konteynır da 5 köyün ortak konteynırı olarak hizmet vermektedir.

Köylerin ve köylülerin ürettikleri organik ürünler burada halkla buluşup sofralarına giderken, bizlerin ve yolculuk yapanların uğrayıp suyunu doldurdukları ve çaylarını içtikleri, dinlendikleri güzel bir tesis olmuş.

Bunu hayata geçiren tüm köy muhtarlarına ve destek olan tüm idari amirlere teşekkürü bir borç biliriz.

Devlet böyle bir yerleşmeye önayak olmuş ise altyapısının da tamamlamış olması gerekir.

Gidip yerinde gördüğümüz de ve oradaki milletin efendileriyle konuştuğumuz da bunun böyle olmadığı kanaatine vardık.

SEDAŞ’a başvuru yapılmış, yer konum itibari ile Orman İşletme Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında olduğu için kira kontratı yapamıyorlar ve SEDAŞ bu eksiklikten dolayı enerji vermiyor.

Milletin efendileri ise buna bir çözüm bulmuş tabii… Günde işletme başı yaklaşık 200 TL.lik akaryakıtı elektrik üretmek için jeneratörde kullanıyorlar.

Ne kazanıyorlar ki günlük 200 TL. jeneratör yakıtına versinler?

Gidin esnafla konuşun. Hepsi hoş sohbet, akıllı ve özverili esnaflar. Merak etmeyin bu insanlar oraya katma değer kattıklarının da farkında. Tek sorunları var elektrik. Elektrik sorunu ise bürokrasiye takılmış.

Efendiler!.. Köylü sizden birşey istemez, sizlere birşeyler verir, onlar üretir, üretirken hakları değil mi bazı şeyler. Onlara biraz daha hassas davranalım, bir an önce bu mağduriyetlerini giderelim.

Sevgili memleketimin ileri gelen bürokratları! Umarım bu konu ile en kısa zamanda ilgilenir sonuca bağlarsınız.
Elektrik direğinin 150 metre mesafede olmasına rağmen 10 aydır elektiriksiz olan bu işletmeleri bir an önce elektriğe kavuşturursunuz diye umuyoruz.

Bizler de uğrayıp ağız tadıyla çayımızı yudumlarken sizlerin ne kadar güzel hizmetler yaptığınızdan bahsederiz.

Son bir ricam var sizlerden; Düzce ilimize giderken- gelirken, lütfen makam araçlarınızı orada durdurup bir çaylarını içmenizi öneririm. Hem siz hem o insanlar mutlu olacaklardır.

Saygı ve hürmetlerimi iletiyorum.

Tuğrul Abanoz (CHP İlçe Başkanı)

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.