DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045883-2,27%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP Kadın Kolları Başkanı Akyıldız, Parti içindeki kadına şiddet olayı yüzünden istifa etti
  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • CHP Kadın Kolları Başkanı Akyıldız, Parti içindeki kadına şiddet olayı yüzünden istifa etti
3130 okunma

CHP Kadın Kolları Başkanı Akyıldız, Parti içindeki kadına şiddet olayı yüzünden istifa etti

ABONE OL
28/02/2022 15:39
CHP Kadın Kolları Başkanı Akyıldız, Parti içindeki kadına şiddet olayı yüzünden istifa etti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Jale Akyıldız, CHP’de kadına şiddet uygulayan Akçakoca ilçe Başkanı Tuğrul Abanoz’la ilgili yaptırım mekanizmasının hayata geçmemesine verdiği tepkiyle görevinden istifa etti. İstifanın başkan Akyıldız’la sınırlı kalmayacağı, parti içinden ve yönetiminden başkaca kadınların da istifaya hazırlandıkları öğrenildi.

2 yıldır Düzce CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Akyıldız, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla mesai yürüttüğü arkadaşlarına teşekkürlerini iletirken, istifa dilekçesini de ilgili birimlere verdiğini belirtti.

Bilindiği üzere CHP Akçakoca İlçe başkanı Tuğrul Abanoz, Düzce il binası içinde bir toplantı sonrasında, CHP’nin kıdemli yöneticilerinden Nazmiye Çakmak Eskici’ye şiddet uygulamış ve sonrasında parti içi disiplin mekanizmaları devreye girmişti.

İlçe Başkanı Abanoz’un cezalandırılmasının beklendiği disiplin soruşturmasından Abanoz’a uyarı cezası çıkınca, bu sonuç parti içinde başta kadınlar olmak üzere çok sayıda ismin tepkisini çekmişti.

İstanbul Sözleşmesi’nden yana olan ve kadın hakları konusunda Türkiye’nin en demokratik siyası yapılarından biri olan CHP içerisinde görülen bu kadına şiddet örneği, il kadın kolları başkanının istifasıyla bir derin çatlağa yol açtı.

Kadın Kolları Başkanı Akyıldız’ın istifasıyla beraber başka istifaların da yaşanması beklenirken, istifa dilekçesinde öne çıkan ifadelere bakıldığında, kadına şiddete prim veren bir partinin içinde görülmenin vatandaşlarla ve özellikle kadın seçmenlerle sağlıklı politik ilişki kurmayı zorlaştırdığı da itiraf edilmiş.

Başkan Akyıldız’ın yanı sıra, istifa etmeye hazırlanan yöneticilerin de dilekçelerini hazırladıkları öğrenilirken, il başkanlığının bu kopmalar akarşı nasıl bir tutum takınacağı ise merak konusu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.