DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2050440-2,18%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

COĞRAFYA ZORLU FAKAT EKİPLER KARARLI; KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR DURMUYOR
3978 okunma

COĞRAFYA ZORLU FAKAT EKİPLER KARARLI; KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR DURMUYOR

ABONE OL
21/02/2022 14:40
COĞRAFYA ZORLU FAKAT EKİPLER KARARLI; KÖY YOLLARINDA ÇALIŞMALAR DURMUYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca köy yollarında yürüyen çalışmalar hız kesmeden devam ederken, karlardan ve aşırı yağan yağmurdan etkilenen yollarda da onarım çalışması sürüyor.

 

Düzce İGM üyesi Akçakocalı Mustafa Ezer ile birlikte çok sayıda köy yolunu dolaşarak yolların son durumu görme imkanı bulduk. Göze çarpan ilk şey Karaburun’dan başlayıp Uğurlu, Esmahanım, Hemşin, Arabacı köyünden şehir merkezine kadar tüm yolların yağ gibi asfaltla kaplı olmasıydı.

Yeni yapılan asfalt yolların bazı köy bölümlerinde heyelen nedeniyle çökmelerin ve kaymaların olduğunu da gördük. Tedbiren güvenlik şeritlerinin çekildiği bu alanlarda çalışmaların ise planlandığını, peyderpey hayata geçtiği bize söylendi.

Şehir merkezine girmeden Kepenç köyünde yolların bir bölümünün çok kötü olduğunu fark ettik. İGM üyesi Mustafa Ezer’den edindiğimiz bilgiye göre, burası yeni asfalt programında ilk yapılacak yer imiş. Bu hesaba göre, kısa süre içinde ilk asfalt yapılacak yerin Kepenç köyü olacağı beyan edilmiş oldu.

İGM’nin Akçakocalı üyesi Mustafa Ezer’in verdiği bilgiye göre, Akçakoca’nın coğrafyasının zorlu olduğu, sel ve heyelanlara açık olduğunun altı çizildi.

Sayın Ezer, bu son yağışlar neticesinde Akçakoca köylerinde 70 kadar irili ufaklı heyelan meydana geldiğini belirtirken, aynı zamanda yetkililerin yolları açık tutmak için canla başla çalıştığını da sözlerine ekledi.

Akçakoca KHGB (Köylere Hizmet Götürme Birliği) ve Düzce il Özel idare ekiplerinin güvenlikle ilgili önlemleri aldığını söyleyen Mustafa Ezer’in söylemlerinin yanı sıra, tüm tehlike arz eden noktalarda güvenlik tedbirlerinin alınmış olduğunu gördük.

Ayrıca sayın Ezer, hava şartlarının müsait olması ile birlikte önem sırasına göre, yol yapım ve onarım çalışmalarına başlanacağını da söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.