DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21709530,86%
Düzce
25°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KARDA KIŞTA İŞİ GÜCÜ BIRAKTI HAYVANLARI BESLEMEYE BAŞLADI
2714 okunma

KARDA KIŞTA İŞİ GÜCÜ BIRAKTI HAYVANLARI BESLEMEYE BAŞLADI

ABONE OL
23/01/2022 17:57
KARDA KIŞTA İŞİ GÜCÜ BIRAKTI HAYVANLARI BESLEMEYE BAŞLADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da akvaryum, balık ve kuş çeşitleri ile her türlü yem ve aksesuar ürünü satışı yapan su ürünleri mühendisi Hilmi Solak’tan sözde değil özde hayvanseverlik duyarlılığı.

Kar yağışlarının ilçeyi etkisine aldığı şu günlerde hayvanları beslemek için çaba sarf eden Hilmi Solak, ilk olarak kendi aracıyla çıkamadığı köyüne ticari taksi turatak çıkıp oradaki yavru köpeklere ulaştı.

Köyde bulunan yavru köpeklere ve annelerine mama taşıyan Solak, annelerinin görülmediği köyde yavru köpeklerin açık alanda ölümle burun buruna olduklarını fark etti.

Yavru köpekleri korunaklı bir alana taşıyan duyarlı hayvansever Hilmi Solak, mama ve sularını bıraktıktan sonra sonraki gün gelmek üzere diğer birkaç köye geçti.

Gittiği köylerde gördüğü sokak hayvanlarına mama bırakan Solak, bazılarının barındığı yerleri ağaç parçaları ve boş fındık çuvallarıyla güçlendirdi.

Köyden inerek çarşıya gelen Hilmi Solak, kendi dükkanının bulunduğu postane sokağındaki kuşları da unutmadı. Kuşların yemeleri için dükkan diplerini gözüne kestiren Solak, önce bir kürek aracılığıyla karları temizledi, daha sonra belli aralıklara kilolarca yem bıraktı.

Bu yapılan işleri karlı günlerde her gün yapacağını ifade eden Hilmi Solak, vatandaşları da bu zorlu hava şartlarında hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya davet ederken, duygularını ise sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

”Evden uzaklaşmışlar çukurun içinde kalmışlardı. Boylarından büyük kar yığını arasında donacaklarmiş az kalsın. Köye gitmesem belki de sonları olacaktı bir kap yemek bırakmak zor değil kapının önüne.

Şu kötü şartlarda sende bir kap yemek koy evin önüne ki bir şansları olsun.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ