DOLAR 32,3344 0.24%
EURO 35,0632 -0.21%
ALTIN 2.306,421,28
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22911263,63%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

ESNAFA ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ UYARISI
1447 okunma

ESNAFA ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ UYARISI

ABONE OL
17/01/2022 16:23
ESNAFA ÖLÇÜ VE TARTI ALETLERİ UYARISI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene müracaat süresinin 28 Şubat 2022’de sona ereceğini duyurdu. Muayene yaptırmayanlar hakkında idari ve yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Kurum tarafından, 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince kullanılan ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin yapmaları gereken müracaatlarla ilgili bilgi notu paylaşıldı.

Bilgi notunda kanun gereğince, kullanılan ölçü ve tartı aletlerinin (Masa terazileri, ibreli teraziler, elektronik teraziler, kantarlar, yüksek çekerli basküller, pirinç ve dökme kilolar, ağaç metreler, hububat ölçekleri, akaryakıt sayaçları ve ölçekleri, LPG sayaçları, taksimetreler, hassas teraziler ve tartı aletleri) iki yılda bir “Periyodik Muayene”, tamir sonrası ise 15 gün içerisinde “Tamir Sonrası İlk Muayene” yaptırılmasının zorunlu olduğu hatırlatıldı.

2000 kilograma kadar pazar yerlerindeki tüm teraziler ve il sınırları içerisindeki  tüm mekanik terazilerin iki yılda bir periyodik muayeneleri için Belediye Başkanlığına, I., II., III. ve IV.sınıf elektronik teraziler için ise Düzce’de bulunan ilgili yetkili muayene servislerine müracaat edilmesi gerektiği belirtildi.

2000 kilogram ve üzeri yüksek çekerli kantarların ise Periyodik muayeneleri için iki yılda bir 1 Ocak-28 Şubat mesai bitimine kadar Türk Standardları Enstitüsüne (TSE) müracaat edilmesinin şart olduğu vurgulandı.

Ayrıca tamir ve ayarı yapılıp damga sökme tutanağı düzenlenen tüm teraziler ve yüksek çekerli kantarlar için 15 gün içerisinde tamir ve ayar sonrası ilk muayenenin ilgili servislerce yapıldığı belirtildi.
Muayeneleri yapılmamış, damga süresi geçmiş, damgası kopmuş ve bozulmuş, periyodik muayene için zamanında müracaat edilmemiş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması, alım satım yerlerinde bulundurulması halinde idari ve yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Ölçü ve tartı sahiplerinin mağdur olmamaları için aletlerinin periyodik muayene müracaatlarını 28 Şubat 2022 mesai bitimine kadar yapmaları istendi.

Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin, Düzce Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün 444 61 00 numaralı telefonlarını arayabilecekleri kaydedildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.