DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,7102 -0.13%
ALTIN 2.527,101,74
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 1961119-2,01%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ AKÇAKOCA’DA HALKIN NABZINI TUTUYOR
3193 okunma

CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ AKÇAKOCA’DA HALKIN NABZINI TUTUYOR

ABONE OL
12/01/2022 10:48
CHP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ AKÇAKOCA’DA HALKIN NABZINI TUTUYOR
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP milletvekilleri Düzce ve ilçelerine adeta çıkartma yaptı. 27 milletvekili, parti meclis üyeleri ve yüksek disiplin kurulu üyelerinden oluşan 40 kişilik bir heyetle Düzce’ye çıkarma yapan CHP’li vekiller, tüm ilçelerde yaptıkları ziyaret ve temaslarla vatandaşın nabzını tuttu.

 

Mahmut Tanal, Gamze İlgezdi, Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba başta olmak üzere 40 kişi ile Düzce’ye gelen heyet ilk olarak CHP Düzce İl Başkanlığı binası önünde yaptıkları basın açıklamasının ardından guruplara ayrılarak saha çalışmalarına katılmak üzere merkez ve diğer ilçelere hareket ettiler.

Bu kapsamda Akçakoca’ya gelen Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, Muğla Milletvekili Burak Erbay ve MYK Üyesi Bülent Maraklı Öğretmenevi toplantı salonunda Akçakocalılarla bir araya geldiler.

Toplantıda, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlarla birlikte gündemi değerlendiren CHP’li vekiller, vatandaşlar tarafından dile getirilen ilçe sorunları not alıp ve soruları da yanıtladılar.

İlk konuşmayı yapan Genel Başan YardımcısıMalatya Milletvekili Veli Ağbaba 40 kişilik bir ekiple Düzce’ye geldiklerini belirterek, “Darda, yoklukta, kıtlıkta bir araya gelen yürekli insanların memleketi olan Düzce, Akçakoca ve tüm ilçelerinde yüreği güzel insanlarımızla bir araya gelip hasbihal etmeyi planladık. Bu kapsamda sizinleyiz. Bizler sizlerle sohbet ederken esas sizin dertlerinizi dinleyeceğiz. Biz dinleyeceğiz, siz anlatacaksınız ve gerek milletin kürsüsünden, gerekse yaşamın her alanında hakkınızı hukukunuzu korumak çalışacağız, elimizden geldiğince bu yaraları da sarmaya çalışacağız” dedi.

 

Akçakoca’nın en önemli gelir kaynağı olan ve dünya rekoltesinin % 70’ini ülkemizin ürettiği fındığın değerininin bilinmediğini vurgulayan Ağbaba, “Bunu kıymetini üretici biliyor ancak ülkeyi yönetenler bilmiyor ve bu nedenle de bir firmanın insafına bırakılmışız” dedi.

2018’de baş gösteren ekonomik krizle ilgili önerilerinin dikkate alınmadığını belirten Ağbaba, “Aksine Sayın Erdoğan, tüm dünyayı şaşırtan Türkiye’ye olan güvenin sarsılmasına neden olan bir kararla, damadı ekonominin başına getirerek, doların 4.75 olduğu tarihte başlayan ve bugün çok daha derinden hissettiğimiz acı reçeteyle karşı karşıya bıraktı” dedi.
Üretmeyen, üretimden vazgeçen, 13 milyon genç işsizi olan, özelleştirme adı altında satışlarla yeni model zenginlerin yaratılan, Cumhuriyet tarihimiz boyunca hiç rastlanılmayan siyasi bir nefret dilinin kullanıldığını ve saygının kalmadığına, mülteciler ülkesi olduğumuza ve bunu 3 milyar dolar için yaptığımıza dikkat çeken konuşmasının sonunda, salondan gelen sorulara geçildi.

 

Su ürünleri Kooperatifi başkanı Mustafa Karakaş’ın dalgakıranlarla ilgili sorduğu soru ve ATSO başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın Melenağzı Yolu sorusu, Esmahanım muhtarının dere ıslahı kapsamında vatandaşın yerlerinden edilmesi projesiyle ilgili sorusu, 2021 Tüm Emekli Sen Başkanının emeklilerin çilesiyle ilgili sorusu, Altunçay, Subaşı, Deredibi köylerinden vatandaşların iifalı suyun elektrik sorununa değinmeleri, muhtarların tebligat uygulaması ile ilgili problemleri ileri sürmeleri, Düzce içine sokulmayan Akçakoca minibüsleriyle ilgili şikayetler,  TMO’nun fındık almayışına yönelik tepki, Akçakoca denizlerinin katı atık konusundaki uygulamalar ile kirletileceği, OSB süreci ve benzeri çok konuda sorular hem vekiller hem de vatandaşlar tarafından ayrı ayro değerlendirildi.

CHP’li vekiller ise tüm bu konulardaki siyasi yaklaşımları ileri sürmekle bi,rlikte, titizlikle hepsini not aldılar. Vekiller, bu konuların TBMM çatısı altında da takibini,n yapılacağını söylediler.

Ağbaba, gazetemize bir açıklama yaptı

Toplantı sonrasında Beşyol’dan başlayan ve çarşı merkezinde üç koldan esnaf ziyaretleri yapan heyet adına gazetemize kısa bir açıklamada bulunan Veli Ağbaba, Akçakoca’nın çok güzel bir yer ve fındığın merkezi olan bir ilçe olduğunu söyledi.

Ağababa, ”Akçakoca turizminin gerçek değerine ulaşmasını istiyor ve seviyoruz. Genel Başkanımızın talimatıyla özel bir ilgisi olan Akçakoca’ya ilçe başkanımızın ısrarı ile geldik. Her yerde olduğu gibi Akçakoca’da da yoğun bir ilgi gördük. Ancak insanlar yaşam koşullarından memnun değiller. Bir çıkış arıyorlar. Biz de bunu sağlayacağımızın sözünü veriyoruz. Siyasetin kirlilikten uzaklaşıp liyakatin öne çıktığı, işsizliğin azaltıldığı, üretimin artırıldığı, mülakatların olmadığı; esnafın, fındıkçının şikayetçi olduğu dönemi iktidarımızda sonlandıracağız” dedi.

Temas ve ziyaretler sonrasında yeni ilçe binasına geçerek bir süre istirahat eden CHP heyeti, burada partililerle birlikte günün değerlendirmesini yaptılar.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.