DOLAR 32,5492 0%
EURO 34,9515 0.25%
ALTIN 2.422,730,00
BIST 9.710,83-0,12%
BITCOIN 2062849-4,14%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

AKÇAKOCA’DA GLUTENSİZ EKMEK BULUNAMIYOR… ÇARE KAYMAKAMLIK’TA
2826 okunma

AKÇAKOCA’DA GLUTENSİZ EKMEK BULUNAMIYOR… ÇARE KAYMAKAMLIK’TA

ABONE OL
24/12/2021 15:22
AKÇAKOCA’DA GLUTENSİZ EKMEK BULUNAMIYOR… ÇARE KAYMAKAMLIK’TA
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da çölyak hastalarının beslenmesi için zorunluluk olan glutensiz ekmek bulunamıyor. Bir zincir market şubesinde satılan glutensiz ekmeğin Ağustos ayından itibaren gelmediğini belirten çölyak hastası İbrahim Çakmak, diğer ekmeği yemelerinin yasak olduğunu fakat glutensiz ekmeğin de ilçede hiç bir yerde satılmadığını söyledi.

 

Günümüzde ince bağırsaklarının gluten adlı proteine karşı alerjisi olan kişilerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu kişiler çölyak hastaları…

Çölyak hastaları glütene olan alerjilerinden dolayı glutenli yiyecekler tüketemiyor. Buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılların içeriğinde gluten bulunuyor. Gluten ekmek de bile var. Çölyak hastaları farklı tahıllardan elde edilen ve içeriğinde gluten barındırmayan yiyecekleri tüketebiliyorlar. Buğday unu kullanılmadan üretilen ekmekleri, kekleri veya krakerleri  yiyebiliyorlar.

Çölyak hastası Akçakocalı İbrahim Çakmak, bu duruma karşı Kaymakamlığın harekete geçmesini ve kendisi gibi çölyak hastası olanlar için glutensiz ekmek tedarikinin sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

Akçakoca’daki market raflarında glutensiz ekmek maalesef yer almıyor.

Haber: İbrahim Çakmak

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.