DOLAR 32,3671 0.14%
EURO 34,9783 -0.3%
ALTIN 2.323,780,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22725440,89%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DÜZCE VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ
3066 okunma

DÜZCE VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

ABONE OL
18/12/2021 20:52
DÜZCE VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden ve resmi tören yapılmadan defnedilen Kıbrıs Gazisi Rahmi Üstüner ile ilgili Düzce Valiliği’nden açıklama geldi. Açıklamada, resmi cenaze tören için Üstüner’in ailesi ile görüşüldüğü ve Düzce’de tören birliği olmadığı için, törenin yarına planlandığı, ancak ailesinin isteği üzerine bugüne defnedildiği bildirildi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Akçakocalı Kıbrıs Gazisi Rahmi Üstüner, doktorların yaptıkları tüm müdahalelere rağmen bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Hastaneden Üstüner’in cenazesini alan ailesi, defnetmek üzere memleketi Akçakoca’ya götürdü. Aileyi arayan Akçakoca Garnizon Komutanlığı ekipleri, Düzce’de tören birliğinin olmadığını, yarın Bolu’dan gelecek tören birliği ile resmi cenaze törenin düzenleneceğini söylemesi üzerine, Üstüner’in ailesi bu talebi kabul etmeyerek, cenazeyi bugün ikindi ezanını müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verdi.

Gaxetemizin konuyu “Akçakoca gazisini törensiz uğurladı” başlıklı haberle gündeme taşımasının ardından, Düzce Valiliğinden açıklama geldi.

Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Akçakoca’nın Kıbrıs gazilerinden Hayri Üstüner vefat etti. Gazinin defin işlemleri için yapılması gereken resmi tören yapılmadığı gibi, aileye verilen bilgiye göre, bir sonraki gün defin edilmesi halinde tören birliğinin Akçakoca’ya gelebileceği söylendi.

Kıbrıs Gazimiz Rahmi Üstüner, bir süredir kanser tedavisi görmekteydi. Tedavi gördüğü Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 18.12.2021 tarihinde vefat etmiştir.  Cenazesi ikindi namazına müteakip Akçakoca Merkez Camiinde kılınan Cenaze Namazın ardından Yukarı Mahalle Mezarlığına defnedilmiştir.

Akçakoca Garnizon Komutanlığı tarafından Askeri Tören için aile ile görüşülmüş olup, ilimizde askeri tören birliğinin olmamasından kaynaklı, Tören Birliğinin Bolu ilinden geleceği ve süreç aileye bildirilmiştir. Bilgilendirme neticesinde aile cenaze töreninin zaman kaybetmeden ikindi namazına müteakip defnedilmesini talep etmiştir. Askeri Cenaze Töreni gerçekleştirilmemiş olup, cenaze törenine Akçakoca Kaymakamı, Akçakoca Garnizon Komutanı, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, ASDEP Personelleri katılmıştır.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.