DOLAR 34,2515 0.08%
EURO 37,1079 0.2%
ALTIN 3.006,950,50
BIST 8.654,39-1,58%
BITCOIN 2312874-2,12%
Düzce
13°

PARÇALI BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca’daki OSB yöneticiliğine getirilmesi beklenen Akçakocalıyı kim bertaraf etti
4945 okunma

Akçakoca’daki OSB yöneticiliğine getirilmesi beklenen Akçakocalıyı kim bertaraf etti

ABONE OL
01/11/2021 13:57
Akçakoca’daki OSB yöneticiliğine getirilmesi beklenen Akçakocalıyı kim bertaraf etti
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında, İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisini temsil edecek Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Mütevelli Heyeti, yapılan seçimlerde oy birliği ile belirlendi.

Yapılan seçimlerde, Düzce İl Genel Meclisini temsilen Akçakocalı İGM üyesi Sinan Cumur ile Düzce merkez ilçenin İGM üyesi Hasan Aktürk, oy birliği ile seçildi.

Akçakocalı 1. sıra İGM üyesi Mustafa Ezer’in yer almasının beklendiği OSB mütevelli heyetinde, Ezer’in aday olarak bile önerilmemesi, Ak Parti teşkilatları arasında bir çatlak mı var sorusunu akıllara getirdi.

Bilindiği üzere Düzce İGM’de Akçakoca’yı temsilen Ak Parti’den 2 isim MHP’den de bir isim var. Akçakoca’da kurulacak olan OSB’nin mütevelli heyetine seçilecek olan 2 ismin ise Ak Partili Mustafa Ezer ve Sinan Cumur olması bekleniyordu.

Sonuç olarak bugün yapılan seçimlere Ak Parti’nin Sinan Cumur ve Hasan Aktürk’ü önermesi, Mustafa Ezer’e bir haksızlık yapıldığı algısını oluştursa da, asıl olarak bu ayrışmaya neyin sebep olduğu cevap bekleyen soru olarak orta yerde duruyor.

Mustafa Ezer’in kendi isteğiyle adaylıktan çekilmediği biliniyor. O halde Akçakocalı Ezer’i bu sürecin dışında tutarak Düzce merkez ilçenin İGM üyesini Akçakoca OSB’sine yönetici atamak fikri nerden çıktı.

Bu durumda gözlerin çevrildiği ilk adres Ak Parti Akçakoca ilçe teşkilatı ve ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu. Öncelikle, Akçakoca’da bulunan OSB’nin mütevelli heyetine Mustafa Ezer’in yazılması için Ak Parti ilçe teşkilatı bir çalışma yaptı mı?

Başkan Sarıoğlu, Akçakocalı 2 ismin Akçakoca’daki fabrika alanında sorumluluk almasını istediyse bu talebini Ak Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin mi geri çevirdi?

Yok eğer süreç bu doğrultuda ilerlemediyse o halde Ak Parti ilçe yönetimi ya da ilçe başkanı Sarıoğlu, Mustafa Ezer’in mütevelli heyetinde görev almasını istemeği için mi? İstemediyse neden istemedi?

Hizmetlerin ve desteklerin Düzce’den Akçakoca’ya gelmesi noktasında sıkıntılar yaşandığının dile getirildiği şu günlerde, Akçakocalı Mustafa Ezer’in yerine Düzce’den bir üyenin getirilmesiyle mi hizmetler daha hızlı gelecek acaba?

Grup kararı da çiğnendi

En önemlisi de Ak Parti 2 sene önce grup kararı almış ve ”OSB’ler hangi bölgedeyse o ilçenin İl Genel Meclisi üyeleri mütevelli heyetine sokulacak” minvalinde tutum belirlemişti. Grup kararına rağmen, Akçakocalı Ezer’i bu hakkından mahrum etmek neye karşılık gerçekleşti acaba?

Bu soruları çoğaltma mümkün. Önemli olan Akçakocalı İGM üyesi Mustafa Ezer’e ve onun şahsında Akçakocalılara yapılan bu haksızlığa kimin nasıl cevap vereceği.

Kimbilir, belki birileri kamuoyunu bu konuda rahatlatacak açıklamayı yapar.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ