DOLAR %
EURO %
ALTIN 2.423,28-0,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2079755-3,57%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hemşin’den Datça’ya bir yaşam öyküsü… Yazar Hüseyin Sarıbaş Akçakoca’da okurlarıyla buluştu
  • Akçakoca Gazetesi
  • GÜNDEM
  • Hemşin’den Datça’ya bir yaşam öyküsü… Yazar Hüseyin Sarıbaş Akçakoca’da okurlarıyla buluştu
2420 okunma

Hemşin’den Datça’ya bir yaşam öyküsü… Yazar Hüseyin Sarıbaş Akçakoca’da okurlarıyla buluştu

ABONE OL
31/08/2021 13:04
Hemşin’den Datça’ya bir yaşam öyküsü… Yazar Hüseyin Sarıbaş Akçakoca’da okurlarıyla buluştu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de uzun yıllar eğitimcilik yapmış, Akçakoca’yı da çok iyi bilen yazar Hüseyin Sarıbaş, imza günü etkinliğine katılarak hem kitap imzaladı hem de okurlarıyla sohbet etti.

Datça’da yaşamını sürdürmekte olan hemşehrimiz Hüseyin Sarıbaş ‘Hemşinlinin Kaleminden ÖZNEL TARİH’ kitabıyla bir kuşağın yaşam serüvenini kendi penceresinden anlatırken, Akçakoca Yeni Çınar Karatay Oteli’ndeki kitabının imza gününde yer aldı.

Anadolu toprağında Hemşinli dilini sürdüren ve onun bu toprakların otantik bir dili olduğu gerçeğini dile getiren yazar Sarıbaş, toplumsal alanda mücadele etmiş bir kuşağın meşakkatli mücadelesinin omuzlayıcılarından biri olarak çok dilli ve çok kültürlü Türkiye mücadelesinde de aktif olarak yer alıyor.

Yazar ve hemşehrimiz Hüseyin Sarıbaş,  ‘Düzce’deki uzun ve yorucu yaşantımı değiştirmenin zamanı geldi diyerek soluğu Datça’ da aldım. Yani Can Baba’nın “Mekanın Datça Olsun” dediği yerde.’ sözleriyle Datça’da yıllardır yaşamakta.

Hüseyin Sarıbaş içten, yürekli ve de sakınmasız olarak geçmişten günümüze eleştiri silahını kullanmış ve hakikatin kendisini bu kitabında dile getirmiş.

Sarıbaş, kitabında Akçakoca’ya da yer vermiş. Kitabının bir bölümünde Akçakoca’da katıldığı bir toplantının detaylarını da paylaşan yazar Akçakoca ile olan bağının da altını çizmiş.

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.