DOLAR 32,3458 0.25%
EURO 35,0958 -0.18%
ALTIN 2.307,701,34
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22855212,78%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yazar Tülay Mutlu Akçakoca’da Kitap İmza Etkinliğinde…
3695 okunma

Yazar Tülay Mutlu Akçakoca’da Kitap İmza Etkinliğinde…

ABONE OL
29/08/2021 12:28
Yazar Tülay Mutlu Akçakoca’da Kitap İmza Etkinliğinde…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir ilkbahar sabahı
Güneşle uyandın mı hiç?
Çılgın gibi koşarak
Kırlara uzandın mı hiç?

……

Hemen herkesin yukarıdaki sözlere aşina olduğunu söylemek abartı olmaz. O sözlerin kaynağı ise ölümsüz bir aşka dayanıyor. O sözlerin eşi doktor ve besteci Bekir Mutlu tarafından kendisine söylendiği Tülay Mutlu, Akçakoca’da kitap tanıtım etkinliğine katıldı.

Seni Arıyordum isimli romanının imza gününde Akçakoca’da okurlarıyla buluşan yazar Tülay Mutlu, gazetemize verdiği röportajda hem kitap yazım öyküsünü hem de Türkiye’nin en çok seslendirilen şarkılarından birinin sözlerinin hikayesini aktardı.

En bilindik şarkı sözü ile yaşamının kesiştiği anılarını anlatan yazar Tülay Mutlu, 1982 yılında kanser tedavisi gördüğü sırada zor bir ameliyat olduğunu, narkozdan uyanması için başından ayrılmayan tıp doktoru eşi Bekir Mutlu tarafından uyanır uyanmaz kendisine o meşhur sözlerin yer aldığı şiirn okunduğunu aktarırken, o sözlerin çok sevilen bir şarkı için besteleneceğini bilemezdi tabii ki.

Eşinin kendisi için yazdığı şiirin zamanla Türkiye’nin farklı sanatçıları tarafından yorumlanan bir şarkının sözlerine dönüştüğünü aktaran Mutlu, bu hikayenin diğer kahramanı olan merhum eşi Bekir Mutlu’dan söz ederken zaman zaman duygusallaştı, sesi titredi.

Akçakoca’ya davet edilerek kitaplarını imzalayan yazar Tülay Mutlu, Akçakoca’yı da çok sevdiğini ifade ederken, kitapta yer alan roman kurgusunun büyük ölçüde kendi yaşamından kesitlerle oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.