DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 34,9802 -0.31%
ALTIN 2.324,380,23
BIST 9.087,550,08%
BITCOIN 2259627-0,69%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Acil Servis Önündeki Yoğunluk 2 Saatte Bitirildi… İlçe Sağlık Müdürü Hekimlere Yardıma Gitti
  • Akçakoca Gazetesi
  • SAĞLIK
  • Acil Servis Önündeki Yoğunluk 2 Saatte Bitirildi… İlçe Sağlık Müdürü Hekimlere Yardıma Gitti
3756 okunma

Acil Servis Önündeki Yoğunluk 2 Saatte Bitirildi… İlçe Sağlık Müdürü Hekimlere Yardıma Gitti

ABONE OL
25/07/2021 10:19
Acil Servis Önündeki Yoğunluk 2 Saatte Bitirildi… İlçe Sağlık Müdürü Hekimlere Yardıma Gitti
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet Hastanesi sağlık çalışanları, Kurban Bayramı’nı da sağlık hizmetlerinin kesintisiz yürütülmesi için sevdiklerinden uzakta, görev başında geçirdi. Bayramda nüfusu 10’a katlanan Akçakoca’da bu artışa paralel kadro takviyesiyle hizmet veren sağlık personeline, dün gece yaşanan hasta yoğunluğu nedeniyle İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk da katıldı.

2 hekim 7 hemşire ve yardımcı personelle hizmet veriliyor

Dün gece saatlerinde hasta sayısında bir yoğunluk yaşandı. Yoğunluğun oluşmaya başladığı anda bizzat hastaneye gelip önlüğünü giyen Müdür Çabuk ve diğer personel 2 saat içinde yoğunluğu azaltan bir hizmet verdi.

Bayramda nüfusu artan Akçakoca’da bu artışı görerek kadro takviyesi yapan Sağlık Müdürlüğü, Acil Servis hizmetlerini 2 hekim, 7 hemşire ve yardımcı personelle yürütmesine rağmen anlık yaşanan yoğunluklarda İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk da bizzat acil serviste hizmet veriyor.

Yoğunluk 2 saat içinde azaldı

Dün yaşanan hasta yoğunluğunun olağan bir yoğunluk olduğu belirtilirken, saat 22.00 sularında hastaların oluşturduğu kalabalık 2 saat içinde yerini sakinliğe bırakırken, saat 00.30 sularında hastane acil servisi rutin hasta sayısına ulaştı.

Belirtiler musluk suyu değil muhtemelen güneş çarpması ya da yeme-içmeden kaynaklı

Dün gece hastanenin acil servisine giden hastaların ağırlıklı olarak bulantı-kusma şikayetleriyle gittikleri öğrenilirken, buna sebep olan şeyin musluk suyu olmadığı özellikle vurgulandı.

Akçakoca’da musluktan akan suyun temiz olduğunun altı çizilirken, denize girmeyi tercih eden vatandaşların sel suları nedeniyle kirlenmiş deniz suyunu yutmuş olabilecekleri, güneş çarpması nedeniyle bulantı yaşamış olabilecekleri ya da yeme içmeden kaynaklı çeşitli rahatsızlıklar yaşamış olabilecekleri ileri sürüldü.

Acile giden hasta polikliniğe gitmiş gibi hizmet bekliyor

Acil serviste yığılmanın bir nedeninin de gelen hastaların acil servis dışında polikliniklerde verilen hizmeti almak istemeleri olduğu öğrenildi.

Dün gece acile giden hastaların özellikle serum talep etmeleri de zaman alan bir hizmet olması nedeniyle kısa süreliğine de olsa bir yoğunluk yaşanmasına neden olmuş.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.