DOLAR 32,5671 0.08%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.429,910,29
BIST 9.763,790,43%
BITCOIN 2095457-3,80%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vali Atay’ı Akçakoca Olarak Aktaş Şelalesi’ne Davet Ediyoruz
6570 okunma

Vali Atay’ı Akçakoca Olarak Aktaş Şelalesi’ne Davet Ediyoruz

ABONE OL
19/07/2021 17:37
Vali Atay’ı Akçakoca Olarak Aktaş Şelalesi’ne Davet Ediyoruz
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Valisi Cevdet Atay, Yığılca ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki trekking ve foto safari yapmak için çok uygun olan doğa harikası Saklıkent Şelalesinde incelemelerde bulundu.

Vali Atay Yığılca ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Hoşafoğlu Köyü Aksu Mahallesini ziyaret ederek, köy halkı ile hasbihal etti. Sonrasında Sarıkaya Köyünde yürütülen yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkilerden bilgi aldı.

Vali Cevdet Atay, son olarak ise Düzce’ye 45 kilometre mesafede Yığılca ilçesine 5 kilometre uzaklıkta olan ilin doğal güzelliklerinden olan Saklıkent Şelalesi’nde incelemelerde bulundu.

Atay, doğa severleri trekking ve foto safari yapmak için Saklıkent Şelalesine davet etti.

Akçakoca yetim ilçe mi?

Düzce Valisi Cevdet Atay’ın komşu ilçe şelaleleri için yaptığı davetler takdire şayan. Fakat diğer yandan Akçakoca’daki Aktaş köyünde bulunan şelaleye çıkan bozuk yollarla ilgili olarak vatandaşların yaptığı serzenişler Vali Atay’ın dikkatini dahi çekmemiş.

Zira, Akçakoca turizminin önemli destinasyonlarından olan Aktaş şelalesine giden yolların bozuk olması nedeniyle hem bölgede yaşayan vatandaşlar hem de turistik işletme sahipleri seslerini yükseltmelerine rağmen bugüne dek herhangi bir hizmet sağlanabilmiş değil.

Patates tarlasını andıran yolları kullanmak istemedikleri için şelale bölgesine gitmeyi tercih etmeyen turistlerin sonraki yıllarda Akçakoca’ya gelip gelmeyecekleri de bilinmiyor.

Aktaş Şelalesi’ne çıkan yolları yaptırmak için sürece müdahil olmayan Düzce Valisi Atay’ın ise son dönemde Akçakoca’ya yaptığı ziyaretler çoğunlukla Vilayetler Konağı’nın  yapım işlerini takip etmekle geçiyor. Oysaki Aktaş şelalesi hem ilçe ve ilin tanıtımı açısından hem de turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biri olması nedeniyle kaderine terk edilmeyi hiç mi hiç hak etmiyor.

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.