DOLAR 32,5006 -0.13%
EURO 34,9499 0.33%
ALTIN 2.428,740,24
BIST 9.799,420,80%
BITCOIN 2076412-3,76%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Emek Partisi İlçe Başkanlığından Ümran Boru’nun işçi kıyımına tepki
3757 okunma

Emek Partisi İlçe Başkanlığından Ümran Boru’nun işçi kıyımına tepki

ABONE OL
12/07/2021 19:08
Emek Partisi İlçe Başkanlığından Ümran Boru’nun işçi kıyımına tepki
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Emek Partisi Akçakoca İlçe Başkanlığı

01 Temmuz 2021 tarihinden itibaren işten çıkarma yasağının kaldırılmasıyla birlikte İlçemiz Ümran Boru Fabrikası işvereni 126 işçiyi işten çıkardı. Önümüzdeki günlerde işten çıkarılan işçi sayının  200 işçiye ulaşacağı ile ilgili kamuoyunda bilgiler dolaşmakta.

Fabrikada yetkili olan Türk Metal Sendikasının ise bu gelişmeler karşısında hiç bir şey yapmadığı ise gelen bilgiler arasında.

2018 Yılı ortalarında başlayan ekonomik krizin pandemi ile birleşmesi işçi sınıfını emekçileri nefes alamaz noktaya getirmiştir. Pandemi de canı pahasına çalıştırılan işçiler ekmek ve ölüm seçenekleri arasına sıkıştırılmıştır. Çalışmak zorunda kalan işçiler arasında Covid-19 fabrikalarda hızla yayılmış onlarca işçi yaşamını yitirmiştir. İşçiler ücretsiz izine çıkarılmış kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılan işçiler günlük 39 liraya yaşam mücadelesi vermiştir. İlçemizde 126 işçiyi bir çırpıda işten atan patron işçileri ve onların ailelerini açlığa yoksulluğa sefalete mahkûm etmiştir bu kabul edilemez kabul etmiyoruz.

İşçilerin işten çıkarılmaları karşısında sendikanın yapması gereken (Türk Metal Sendikası) Sendikal siyasal ekonomik her türlü hak ve çıkarlarını koruyacak şekilde bir mücadele sürecini başlatmak, işçilerin işe dönüşünü sağlamak başta olmak üzere tüm talepleri için mücadeleyi yükseltmek ve işçi haklarını geliştirmek kazanımlar elde etmektir.

Sendikaların sınıfın çıkarlarını korumak ilerletmek sermayenin her türlü gerici saldırısı karşısında emeğin Birleşik mücadelesini örgütlemek için vardır. Sendikalar emekçilerin en yaygın ve kitlesel mücadele ve dayanışma örgütü olarak son 200 senedir varlıklarını korumaktadırlar.

Emek Partisi olarak işten atmalarını yasaklanmasını sendika hakkı başta olmak üzere işçilerin tüm haklarını almalarını istiyoruz .

Emek ve demokrasi güçlerini işçi sınıfına bu saldırı karşısında yanında olmaya çağırıyoruz Emek Partisi olarak işçi sınıfının yanında olmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.