DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2036850-2,60%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eğitim İş Akçakoca Temsilciliğinden 23 Nisan açıklaması
2056 okunma

Eğitim İş Akçakoca Temsilciliğinden 23 Nisan açıklaması

ABONE OL
23/04/2021 09:08
Eğitim İş Akçakoca Temsilciliğinden 23 Nisan açıklaması
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 101. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920 varlığına kastedilen Ulusumuzun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.

23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır düşüncesi ışığında hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Bu nedenle 23 Nisan 1920 Türk halkı için önemli bir dönüm noktasıdır.

İlk defa 1929 yılında bayram olarak kutlanmaya başlanan 23 Nisan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya barışının simgesi olarak görülen dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Ulu önder Atatürk’e göre çocuklar, milletin geleceği, Cumhuriyetin bekçileridir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü Mustafa Kemal Atatürk’ün, bayram olarak tüm çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere verdiği değerin ve onlara duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti, bugün yerel kongrelerden, bölgesele, bölgeselden ulusal kongrelere giden sürecin sonunda ve büyük zorlukların yaşandığı bir dönemde teslim olmayı reddetmiş, emperyalizme boyun eğmemiştir.

Mustafa Kemal’in önderliğinde ve Ulusumuzun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel bir sorumluluk üstlenmiş, emperyalizmin kovulması ve tam bağımsızlık için saltanata karşı demokrasi ve halk egemenliğini benimsemiştir. Egemenliğin saraydan halka geçişini sağlayan bu adımla laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır.

23 Nisan 1920 tarihi kader birliği yapmış milletin dönüm noktası olduğu gibi ülkenin geleceğini aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Atatürk; özgürlük ve bağımsızlığı 23 Nisan 1920’de Anadolu’nun ortasında küçük bir kasaba olan Ankara’dan tüm dünyaya “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Ulusundur” seslenişiyle ilan etmiştir.

Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı yöneten Gazi Meclisimiz, Cumhuriyet’in ilan edilmesi ile birlikte Anadolu halkının yurttaş konumuna yükselmesini, demokratik hak ve özgürlüklere kavuşmasını sağlamış, ulusal bütünlüğe dayanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni inşa etmiştir.

Modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da milli egemenlik yoluna, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışına, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyeti ilan etmeye karar vermiştir.

Eğitim İş olarak; inanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si çocuklarımızla aydınlık, mutlu, daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bu duygular ve düşüncelerle aydınlık geleceğimizin gençleri ve çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

EĞİTİM İŞ AKÇAKOCA İLÇE TEMSİLCİLİĞİ

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.