DOLAR 32,5251 -0.06%
EURO 34,8808 0.08%
ALTIN 2.434,250,47
BIST 9.771,920,51%
BITCOIN 2071688-4,14%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

521 okunma

3 Akçakocalı İsim Türkiye’nin En Tepesindeki Fındık Yönetiminde Yer Aldı

ABONE OL
04/08/2018 02:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) bu gün yapılan Genel Kurul seçimlerinde Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran güven tazeleyerek UFK Yönetim Kurulu üyeliğine tekrardan seçildi.

Ayrıca Düzce Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin KARSLIOĞLU ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören Yönetim Kurulu üyeliğine tekrardan seçildiler.

9 kişiden oluşan Yönetim Kurulu üyesinde yer alan Başaran, yaptığı açıklamada, Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) hem bölgemiz için hemde ülkemiz için önemli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Başaran, Yönetim Kurulu Üyeliği ile birlikte daha çok çalışacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

” Fındık bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir tarım ürünüdür. Bu ürün fındık üreticileri için de önemli bir kuruluştur. Bu kuruluşun  içinde fındık sirintepeevleri.com üreticilerinin temsilcileri ilgili Bakanlıklar yer almaktadır. Benimde  bu kuruluşun içinde yer alarak  fındık üreticilerin sesi olacağım.Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başaran, ayrıca 9 Kişilik yönetim Kurulunda çiftçi temsilcileri sayısal olarak az olduğunu  ancak fındık üreticilerinin hak ve menfaatlerini tüm gücüyle savunacaklarını ifade etti.

Yapılan Genel Kurulda  UFK Başkanı Sebahattin Arslantürk güven tazeledi.

Fındık sektörünün çatı örgütü olan ve 2007’de kurulan Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) son genel kurulunda yapılan seçimlerle oluşturulan yönetim kurulunda başkanlığa yeniden Sebahattin Arslantürk seçildi.

2017-2020 yılları arasındaki 3 yıllık dönmede Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu ile Araştırma ve Danışma Kurulu Başkan, Başkan Vekilleri belirlendi. Buna göre UFK Yönetim Kurulu Başkanlığına Sebahattin Arslantürk (Karadeniz Fındık İhracatçıları Temsilcisi), Başkan Vekilliğine Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman getirildi.

Muhasipliğe Ordulu fındık ihracatçısı işadamı Mustafa Poyraz‘ın getirildiği yönetim kurulu üyelikleri ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Ercan Türktemel, İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği Temsilcisi Ali Haydar Gören, Düzce Ticaret Borsası Temsilcisi Nurettin Karslıoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Temsilcisi Arslan Soydan, Akçakoca Ziraat Odası temsilcisi Levent Şahin Başaran ve Sarılar Fındık Ltd.Şti. Temsilcisi Adem Sarı seçildiler.

9 kişilik yönetim kurulundan oluşan UFK’nın sekretaryasına ise Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Birol Öztürk getirildi.

Konseyin teknik ve bilimsel organı olarak bilinen Araştırma ve Danışma Kurulu Başkanlığına OrduÜniversitesi temsilcisi Prof. Dr.Ali İslam seçilirken, başkan vekilliğine ise Ondokuz Mayıs Üniversitesitemsilcisi Doç.Dr. Mehmet Bozoğlu seçildi.

“Sektörün karar organı UFK’dır”

UFK, yeni görev dağılımıyla birlikte 2017-2020 dönemi için ilk organ toplantısını yaptı. Toplantıda bir açıklama yapan UFK Başkanı Sabahattin Arslantürk, UFK’nın fındık üretim bölgesinde, fındık üreticileri ile onların temsilcilerinden, tüccar, sanayici ve ihracatçılara ve onların temsilcilerine kadar, fındıkla ilgili enstitü, bilimsel kurum ve kuruluşlar, üniversiteler ve birçok kurum ve kuruluşu kapsayan bir çatı örgüt olduğunu söyledi. Her geçen gün değişmekte ve gelişmekte olan sektöre ilişkin köklü, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler arayacaklarını belirten UFK Başkanı Sabahattin Arslantürk, “UFK’nın çatısı altında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Ekonomik Bakanlığı, TSE, TUİK, KOSGEB gibi önemli kamu kurumları temsilcileri de yer almaktadır. Sektöre ilişkin hızlı ve etkili bir karar alınacaksa bunun adresi UFK’dır. UFK içinde, sektörde irili ufaklı yer alan tüm kesimlerin bir şekilde temsili söz konusudur. Mesela bunu sektör lehine ve ruhuna uygun çalıştırabilmektedir” dedi.

2017 fındık sezonunun başta üreticiler olmak üzere herkese hayırlı olmasını, bol ve bereketli kazançlar getirmesini dileyen UFK Başkanı Sabahattin Arslantürk, “Bölgemiz ve ülkemiz adına daha çok ve kaliteli, üretip daha çok kazanabilmek için herkesin üstüne düşeni yapacağına olan inancımı tekrarlıyorum” diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.