DOLAR 32,3719 0.16%
EURO 34,9869 -0.28%
ALTIN 2.323,990,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22919052,23%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

384 okunma

Başkan Yemenici’den MHP İlçe Başkanına Yumruk Gibi Sözler

ABONE OL
27/07/2017 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, medya mensuplarıyla yaptığı kahvaltının ardından, habercilerin sorularını yanıtladı.

Konuşmasını ağırlıklı olarak MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Özensel’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara ayıran Yemenici, sert eleştirilerde bulundu.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yaptığı konuşmanın içeriği şu şekildeydi:

”Akçakoca’da güzel bir mekanda gazeteciler ile bir aradayız. Sansürün kalkması günü ve Basın Bayramınızı kutluyorum. 3,5 yıldır Akçakoca’da görev yapıyoruz. Mesai mefhumu olmaksızın çalışıyoruz.

Amacımız ilçeye hizmet etmek. Laf siyaseti yapmıyoruz. Laf değil iş yapıyoruz. Bundan sonrada böyle olacak. Akçakoca’ya zaman kaybettirmenin kimseye hakki yok. Biliyorsunuz MHP ilçe başkanının hakkımızda bazı açıklamaları oldu. Benden önce AKP ilçe başkanı da bir cevap verdi.

Kendisini gaza mı getirdiler? ilce başkanı oldum diye farklı bir pozisyona mi geldi bilmiyorum. O haberin içeriğinde bir tane doğru bir şey yok. Hepsi yalan iftira. Kendisi de itiraf etmiş. Kılavuzun karga olursa sıkıntılı durumlara düşersin.

Daha önce de MHP İl Başkanı hakkımızda ‘Akçakoca’dan pis kokular geliyor’ şeklinde laflar etmişti. Buradan sesleniyorum; Akçakoca’da pislik olmaz, her zaman temizlik olur güzellik olur. MHP il başkanını da yanıltmışlar belli ki

Bu röportajda MHP ilce başkanımız bazı ithamlarda bulunmuş. Akçakoca’da Cumhurbaşkanını dinlemiyorlar demiş. Biz Cumhurbaşkanı için ölürüz… Biz onun her söylemini emir olarak telakki ederiz. Bu zamana kadar onun çizgisinden sapmadık ve sapmayacağız. Bunu bilsin.

İlçe Başkanı bu açıklamaları yaptıktan sonra MHP’li bir çok ağabeyimiz, büyüğümüz aradı ve açıklamaları çok yakışıksız bulduklarını söylediler.

Bir ihale mevzusu var… En çok dikkat çeken bu. Cüneyt Yemeniciye bu şekilde vuramazsın. Benim babam şerefiyle 25-30 yıldır Akçakoca’da iş yapıyor. Bölgenin en büyük kuyumcularından biridir. Biz bugün ticarete başlayan insanlar değiliz.

Çamur at izi kalsın ifadeleri ile bir yere varılmaz. Güneş balçıkla sıvanmaz. İhale belli bir seviyeye getirilmişti sonrasında da artırmaya gitmiş, yapılan iş gayet hukuka uygun ve şeffaf yapılmış. İhaleye başkaları niye girdi diye sormuş. Benim bu ihale ilgili hiç bir dahlim yok, bilgim yok. Ereğli’den giren bir armatörden de bahsediyorlar, tanımam etmem.

İhaleye 3 ortakla girilmiş. İhaleye giren kişi Selahattin Güçlü. Bilinen bir işadamı. Bilinmeyen bir ağabey demişler. Ben buradan söylüyorum. İhalede benim bir etkim, dahlim varsa bunu ima ediyor çünkü, ispatlasın görevi bırakırım. Ama ispatlayamazsa kendisi bıraksın.

Savcıları göreve davet ediyorum

O ihale nerede yapılmış yanlış bilgi veriyor. Savcıları göreve davet ediyorum. Gizli ortak iması yapıyorlar. Kardeşim ihaleye girmiş almış. Bu yer belediyeye ya da kamuya ait değil. Herhangi 45-50 kişiye ait bir yer ve iazaleyi şuyuya çıkmış, fiyat artırma usulüyle satın alınmış.

Herhangi bir alış satış işlemi var. Burayı niye kurcalıyorsun. Burada bir şey varsa savcıları göreve davet ediyorum. Demişki ticareti biraz azaltsın. Ben Belediye başkanı olur olmaz zaten yasa gereği derhal eczaneyi mesul müdüre devrettim.

Hatta belediye olarak birçok eczaneden alışveriş yaptık. Birçok eczaneden sünnet için düğün için altın aldık. Peki soruyorum size Belediye olarak kendi dükkânımdan almış mıyım, ispat etsin istifa edeceğim.

Düğünlere gidiyoruz babamın kuyumculuk dükkânından fatura var mı baksınlar. Bulurlarsa görevi bırakacağım. Başkan seçildikten sonra 3 işyeri ile belediyenin alışveriş yapmasına yasak getirdim, üçü de kendi işyerlerimizdi. Cüneyt Yemenici’ye çamur at izi kalsın yöntemiyle ilçe gündemini boş şeylerle doldurmaya gerek yok.

İhaleyi yapanlardan bilgi aldım… 920 bin liraya ihale açılıyor, kimse girmiyor. İhale otomatikman yarı yarıya düşüyor. Daha sonra burası 1.5 milyon liraya satılıyor.

Diyorki yeşil alanları imara açacak diyor. Böyle bir iftira yok. Eğer böyle bir şey yaparsak en şerefsiz adamım.

Bunları ispatlasın. Kendisinden rica ediyoruz. Kendisini biliyoruz tanıyoruz, bu tarz yakışıksız ifadeler kullanarak camianı ayaklar altına alma. Bu ihale nerede yapıldı nasıl yapıldı her şey bellidir. Her şey şeffaf. Aksi bir şey iddia ediyorsa bunları ispatlasın.

Belediye başkanının kardeşi ticaret yapamaz demiş. Kardeşim ticaret yapmıyor ki babamın işini devam ettiriyor. Benim ticaretim zaten kısıtlı. Eczanemde mesul müdür var. Ben seçilirken menfaat grupları ile işimizin olmayacağını söyledik.

MHP İlçe Başkanı arsayı satan 40-45 kişinin hakkını değil de bir kaç kişinin hakkini savunuyor. Ben bundan sonra bir daha cevap vermeyeceğim. Bilgileri bundan sonra doğru alsın. Ben müdürlerime söyledim. Kim ne bilgi belge isterse verin dedim.

Üstelik Belediye Meclisi olarak her nisan ayında faaliyet raporunu okuruz. Bu iddiaların altında MHP ilçe başkanı kalır. Kendisini kim yönlendirdiyse gidip onları sorgulasın.

Cüneyt Yemenici çok nettir ve bundan sonrada milletle birlikte ilerleyecektir.”

HASTANE YERİ KONUSU

Kentin nasıl ve ne yönde büyüyeceği ve geleceğe yönelik hesaplar yapılarak bir yer tespiti yapılmaya çalışıldığını belirten Başkan Yemenici;”MHP Başkanı Özensel hastanenin başka bir alan yapılacak olmasından da bir şeyler çıkarmaya çalışmış. Bilip bilmeden konuşmuş. Rant elde edilmesinden söz etmiş. Benim tespit edilecek yerlerde bir mülküm yok. Mevcut hastaneye yakın kendisinin yatırımları var değeri mi düşer. Biz yeni hastanenin yerini tüm köyler ve yeni gelişim alanlarının mahallelerin ulaşım kolaylığını hesaplayarak belirliyoruz. Çevre yolunun bir yakınında bir yer olacak. ” dedi.

KİMSEYE AYRIMCILIK VE TAVİZ VERMEDİK

Açıklamasında belediyeden bir taviz almadım demiş. Çünkü vermedik. Talebi olup olmadığını biz biliyoruz. Kimseye olmadığı gibi onada sağlanmamıştır. Ruhsata uygun neyse o. Günbatımını peşkeş çekmişiz. 1550 TL kirası olan yeri 12 bin ikiyüzelli liraya aylık kiraladık. Bu nasıl peşkeş çekmek. “ dedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.