DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BIST 9.097,250,19%
BITCOIN 2262862-0,61%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

509 okunma

140 İşçi Fabrikayı Terk Etmiyor!

ABONE OL
11/09/2017 11:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomobillere fitil üretimi yapan Standart Profil fabrikasında işten çıkarılan Petrol-İş üyesi 140 işçi, fabrika önünde iş yerini terk etmeme eylemi yaptı.

Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, işverenin işçi servislerini işçileri almadan fabrikaya getirttiğini iddia ederek “Üreterek sana kazandıran bu insanların arkadaşından iş yapmak doğru bir hareket midir? Ahlaksızca bir harekettir.” dedi.

Konuralp’te otomotiv yedek parça üzerine faaliyet gösteren fabrikanın işten çıkardığı Petrol-İş üyesi 144 sendikalı işçi, hak aramak için fabrika önünde tepkilerini dile getirmeye devam etti.

İşten cep telefonu mesajıyla işten çıkarılan 140 işçi kendi imkanlarıyla fabrika önüne gelerek eylem yaptı. İşçilerin eylemine fabrikada çalışan işçiler de destek verdi.

Sabah fabrika önünde toplanan işçiler slogan ve alkışlarla tepkilerini dile getirdi. İşten çıkarılan işçilere destek ziyaretinde bulunan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, fabrika önünde yaptığı konuşmada işçilerin hakkını korumak için çalıştıklarını söyledi. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Dilsiz şeytan olmamak için buradayız’ diyen Yaşar, şunları ifade etti: “Elimizle, dilimizle mücadele etmek için buradayız. İşveren ‘servislere hiç kimse binmesin’ diye hızlıca yoldan geçirdi. Ne yapmaya çalışıyor sizce? Kendince dolanarak bir tespit yapıyor. Üreterek sana kazandıran bu insanların arkadaşından iş yapmak doğru bir hareket midir? Ahlaksızca bir harekettir.”

Yaşar, Düzce’deki siyasileri işçilerin hakkını korumaları için göreve çağırdı. Yaşar’ın açıklamalarının ardından eylemdeki işçilerin bir kısmı fabrikadan ayrıldı. Bir kısım işçi bekleyişini sürdürdü.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.